General media device

metalben

New member
Joined
Sep 15, 2013
Messages
8
Location
bradford west york
hey guys first post :)

my media device is constantly telling me there is no media device, but yet its still playing music from my flash drive, is there any way to refresh the car so it reload's everything. also would it be easier to use an ipod instead of a flash drive .

ben
 

DannyS2810

New member
Joined
Nov 14, 2013
Messages
121
Mine always does this :( I've either just got to turn the engine off and on again a few times or have a different USB with one or two songs on to wipe the memory in the car then put your normal one in again that usually works for me. Pain in the backside though isn't it it's just the cr*ppy blue & me I'm afraid
 

Longfellow78

New member
Joined
Oct 23, 2013
Messages
29
Fear not!
Go to blueandme.net (I think that's the address). Go to support. Download the setup file for BAM and extract all files straight onto a blank memory stick. Don't put in a folder. Put stick in USB in car. Wait until woman says complete. Stick usb back in PC and upload the file your punto put on the stick. This is a config file which tells the site what version is compatible with your car.

Then follow instructions. You will probably need version 5.5 if an older car. Copy files straight onto blank USB again. Put in car. Then repeat with 5.6. It may take some time

This fixed all my blueandme issues. But don't tell me off if it didn't work for you. Good luck. BTW I messed up my bam by running update in the bam settings to see what it did without setup files on the USB. Bad move.
 
OP
OP
M

metalben

New member
Joined
Sep 15, 2013
Messages
8
Location
bradford west york
hey guys thanks for the advice i have no changed to use an ipod classic in my punto but it doesnt seem to work what so ever i got my older brother the old classic and that worked fine, i will try updating my blue and me first and see where that gets me, sorry for the late reply, thanks for your help

ben
 
Joined
Jul 23, 2012
Messages
1,815
Location
Wednesbury
You may be better trying to get help in the blue and me section. As long as you have the correct adapter (if necessary) and fully updated system. There should be little issue.
 
Top