Register Login
endrop - for all your online needs
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-04-2010   #16
Join Date: Oct 2007
Posts: 23
Thanks: 0
Trader Rating: 0
Kwayley has donated!
United Kingdom 
Re: blue and me not working at all

Thanks all for the information!

Tonight as I was driving along (which I thought was weird) I stopped being able to skip tracks and the windows button no longer beeped but the volume control and radio buttons worked fine, and the media player kept going. I was finding it very frustrating not being able to skip tracks but was happy enough that it could still read my USB stick.

After reading things like it not being covered under third year warranty and stuff I was getting a bit worried but thought I'd try the disconnecting the battery trick, which worked like a charm.

I do have one question, where did this idea that it needs to be disconnected for 30 minutes come from? I don't know any electrical device that takes that long to discharge. I left mine for maybe 1 minute and that's all it needed.
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

Kwayley is offline Reply With Quote Quote 
Old 27-06-2013   #17
Join Date: Jun 2013
Location: TEESSIDE
Posts: 3
Thanks: 0
Trader Rating: 0
United Kingdom 
Re: blue and me not working at all

Hi
your car could need a softwear update or maybe even a new blue & me ecu but defo the firat thing you should get done is the update
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

ALEXANDERS TEESSIDE is offline Reply With Quote Quote 
Old 07-11-2015   #18
Join Date: Nov 2015
Posts: 1
Thanks: 0
Trader Rating: 0
United Kingdom 
Re: blue and me not working at all

My Blue&Me has stopped working also.

I've tried disconnecting the battery as other have suggested but still doesn't work.

The garage has quoted something like 420 for replacing the Blue&Me ECU. However this a bit of a rip off! My car is a 2013 plate, just 2.5 years old. Surely this should have been covered by warranty.

Can anyone offer any advice/help? How can I kick up a fuss with and get this fixed for free under warranty?
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

timmay is offline Reply With Quote Quote 
Old 28-02-2016   #19
Join Date: Apr 2011
Location: Near the M4
Posts: 26,429
Thanks: 1016
Trader Rating: 0
varesecrazy has donated!
United Kingdom 
Re: blue and me not working at all

Quote Originally Posted by timmay View Post
My Blue&Me has stopped working also.

I've tried disconnecting the battery as other have suggested but still doesn't work.

The garage has quoted something like 420 for replacing the Blue&Me ECU. However this a bit of a rip off! My car is a 2013 plate, just 2.5 years old. Surely this should have been covered by warranty.

Can anyone offer any advice/help? How can I kick up a fuss with and get this fixed for free under warranty?
@timmay,

the 3rd year warranty should help here.., but of course your car is NOW out of Warranty,

FIAT's "Examiner" software is the standard fix.., however
MultiECUScan can now do the Proxy Alignments, and MOST things that Examiner can - for a fraction of the price..

loaded onto your laptop / device, a set of cables and a little knowledge.


Charlie - Oxford
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

varesecrazy is offline Reply With Quote Quote 
Old 2 Weeks Ago   #20
Join Date: Feb 2016
Posts: 12
Thanks: 0
Trader Rating: 0
Belgium 
Re: blue and me not working at all

This and old item butt think my question could be answerd in this one.
My car has the same system and i have no audio problems butt i think the GPS navigation works with the same usb stick. Now the stick is not with the car. Can i download the nessecery files some where or/and is it related to some code ?
Thanks in advance
Chris
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

Afco is offline Reply With Quote Quote 
Old 2 Weeks Ago   #21
Join Date: Apr 2011
Location: Near the M4
Posts: 26,429
Thanks: 1016
Trader Rating: 0
varesecrazy has donated!
United Kingdom 
Re: blue and me not working at all

@Farrah had some good info with the FIAT kit
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

varesecrazy is offline Reply With Quote Quote 
Reply
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
(T) Blue&Me Stopped working Mfolan2006 Grande Punto 11 15-04-2020 11:49
Blue & Me not working! 68great Blue and Me 2 27-02-2010 17:03
Blue and me not working with new Phone MJet1986 Blue and Me 1 24-07-2009 16:53
(G) Blue&Me not working lee71 Grande Punto 22 29-12-2007 18:51
(G) Help!! MP3/Blue & Me not working!!! minibbb Grande Punto 11 04-10-2007 12:22