Merhaba Arkadaşlar
Ben Rakesh, bu foruma yeniyim çünkü yakın zamanda kullanılmış bir Fiat
500L 1.3 Dizel ve bu robot hidrolik Dualogic selespeed güçlü bir araç aldım, bu yüzden endişelerimi bu uzun listeye ekliyorum, umarım birileri dualarıma cevap verir.
Arabayı satın alma işlemi kısa bir süre sonra gösterge panelinde "Şanzımanı kontrol edin" mesajı ve bazen "start/stop mevcut değil" veya "Vites Mevcut Değil" mesajı çalışmaya başladım.
Araç seyir halindeyken boşalıyorken geçiyordu. Bunu çoğu zaman araç otomatik moddayken ve 2. vitesten 3. vitese geçerken boşalırken fark etmiştiniz. Bu durumda 2. vites devam ediyor veya 4. vitesten 3. vites düşerken meydana geliyor.
"Vites Kullanılamıyor" uyarısı genellikle manuel modda sürüş yaparken çalışırken ve manuel olarak 4. vitesten 5. vitese geçtiğinizde ortaya çıkıyor.
Taramayı yaptım ve aşağıda hata kodları var
B1081-14 ::: Durdurma ve Başlatma Rölesi Komutu - Devre Toprağa Kısa Devre veya Açık Depolanmış BCM (Gövde Modülü Kontrol)
P1741-1C ::: Dişli Konum Sensörü - Devre Voltajı TCM'de (Şanzıman Kontrol Modülü) Depolanan Aralık Dışında
P2916-07 ::: Şanzıman Alt Sisteminde Arıza (Beklenmeyen Vites Boşalması) - Mekanik Arızalar TCM'de (Şanzıman Kontrol Modülü) Kaydedildi
Şanzıman sıvısını kontrol ederek iyi görünüyorsun. Yeni akü ve dış sıcaklık sensörü bulunur ve diğer bazı hata kodlarını temizlerler.
Değerli üyelere sorumuz nedir:
1. Vites konum sensörünü sadece tamir edebilir/değiştirebilir miyim?
- Evet ise, bu modelin (1.3 dizel ünite için) vites konum sensörünün OE parça numarası nedir?
- Sensörün nerede bulunduğu, vitesin değişmesi mi yoksa hız hidrolik ünitesinde mi?
- İngiltere veya İrlanda'da servis (parçalar + işçilik) için maliyetimiz nedir?
2. Sorun vites konum sensöründen daha fazlasıysa, olası neden başka ne olabilir ve burada ne yapılması gerekir? Yani, vites konumu sensörü değiştirilmeli mi?
3. Başlat/Durdur sorunu Vites konum sensörü sorunuyla mı bağlantılı? Yoksa ikisi ayrı sorunlar mı?
4. Bir atölye kılavuzu alabilir miyim (İndirme bölümünde bulunan daha kısa
İtalyanca sürüm kontrol işlemi, İngilizceye değiştirildim ve yükledim: Aradığım şey, Fiat 500 için sahip olduğumuz yaklaşık 8000 sayfalık ve hata kodu düzeltme sorun kılavuzu gibi eksiksiz bir kılavuz) ve Fiat 500L 1.3 multijet için OE listesi
5. Ben de
Onarım sistemini kontrol ettim, ancak bu sorunu düzeltmek için adım adım bir video veya talimat olan var mı? Lütfen bu sorun burada ve tüm dünyada herkes için bir kez olsun düzelsin.
Yardımınız için çok teşekkür ederim.