General Cutting Out Once Again!!!

Currently reading:
General Cutting Out Once Again!!!

gaz.d

taffy git
Joined
Apr 30, 2002
Messages
17,331
Location
Wrexham
My beloved car cuts out every so often, I've taken it to garages and numerous specialists and none of them seem to know what the problem is.

It happens when the engine is hot or cold, day or night, it seems to struggle to keep the revs once my foot is off the gas and eventually dies and cuts out.[:(!]

I've had he lamda sensor replaced on it cause the garage seemed to think it was that, it helped it for a while, but now it is upto its old tricks again.[:(!]

Its now getting quite dangerous when you pull up to junctions and the engine has cut out[xx(]

Has anyone got any suggestions as to what it could be and how to fix it[?][?][?]

Cheers

Gaz:D

Looks Good, Drives Sh!t.
 

HP

I was only doing 80...
Joined
Mar 22, 2002
Messages
13,429
Location
North East
Bit of a long shot, but it could be electrical. Check around all the connectors to see if they are clean and sound, and check that the earth strap on the engine is secure.

Did the symptoms start after any particular event - such as after a service or repair job?

Pete.
Cinq sporting 1242cc
http://mysite.freeserve.com/close_to_cracking_up/
 
OP
OP
gaz.d

gaz.d

taffy git
Joined
Apr 30, 2002
Messages
17,331
Location
Wrexham
Cheers for your advice, but I don't know what you are talking about are these things easy to check and to spot.

The cutting out started a couple of months after I brought it march 2001, took it to a fiat specialist and he replaced the lamda sensor, which worked fine until couple of months ago.

Looks Good, Drives Sh!t.
 

Babysei

BabyPunto Owner
Joined
Nov 14, 2002
Messages
3,853
Location
Nr Coventry
ive got the best advice in da world honey...it always works for me....shout at it really loud and then if that doesnt work just give it a rite good kicking!!! :D you know me gaz...always one to add some humour to the place!!! [:eek:)]

The One & only xxx
 

HP

I was only doing 80...
Joined
Mar 22, 2002
Messages
13,429
Location
North East
Gaz,
It's not impossible that the Lambda sensor could be shot again. They seem to last varying lengths of time.

The connectors - just look around the engine bay and find plugs and connectors in the wiring with the ignition off. Check that they are clean and pushed together properly.

Pete.
Cinq sporting 1242cc
http://mysite.freeserve.com/close_to_cracking_up/
 
OP
OP
gaz.d

gaz.d

taffy git
Joined
Apr 30, 2002
Messages
17,331
Location
Wrexham
Cheers, will be checking them now, I looked at the dizzy cap the other day and the metal plates look worn , would this have anything to do with it.[xx(][xx(]

Gaz

Looks Good, Drives Sh!t.
 

datamood

New member
Joined
Feb 18, 2003
Messages
1
Location
Rhyl, United Kingdom.
Mine does exactly the same thing, runs fine for 20-30 miles, then gradually loses power. When I stop,it cuts out completely. Wait a couple of mins and it starts ok - back to normal. I'm sure it's the fuel pump. Where can I get a replacement?
 

bob

New member
Joined
Feb 16, 2003
Messages
13
Location
Manchester, United Kingdo
<font face="Andale Mono"></font id="Andale Mono"><font face="Andale Mono"></font id="Andale Mono">
<font face="Andale Mono"></font id="Andale Mono">
A good place for Fiat parts is JBS in Moston,Manchester 0161 688 8391.I have bought loads of parts for my Uno from there.Ask for Jack or Barry-they know their stuff.
 

Willy Anchor

New member
Joined
Mar 3, 2003
Messages
2
Location
High Wycombe, United Kingdom.
My other half's 1.4 injection is the same. Her radio cuts out occasionally too - I reckon the ignition switch is knackered [V].. Also One of the relays which are under a cover in the engine compartment has burnt contacts - I don't have a haynes so I'm not sure where they figure in the circuit - Perhaps someone can enlighten me! ;)

f**kin motorbike riders p*ss me off! T*ssers!
 
Top