Register Login
The UK's No.1 Chrysler Owners Forum
Reply
 
Thread Tools
Old 2 Weeks Ago   #1
Join Date: May 2019
Posts: 2
Thanks: 1
Trader Rating: 0
United Kingdom 
Exclamation Intermittent Camshaft position sensor and limp mode.

Afternoon all,

Over the last 2 months my 64 plate 1.2 Punto has been in and out the garage with an engine light referencing the camshaft position sensor. It's since been replaced (and then re-fitted when the garage hadn't properly connected it, causing a breakdown) and the car serviced etc.

It's driven fine for 3+ weeks however today on the motorway, the same engine light came on (flashing, usually begins static) and went straight into limp mode. I managed to pull up and re-started the car and the light was gone...the car seemed to be in normal performance for a further 12 miles however it's just too risky to hope it never comes back on. Is it worth risking the 35 mile commute home?

Could the sensor connector have been damaged? Since the garage had no idea how to fit the damn thing I'm under the assumption they may have cocked up the connecting port itself, causing an intermittence.

Any advice?

Cheers guys,
Giles
Likes varesecrazy liked this post
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

AJGiles is offline Reply With Quote Quote 
Old 2 Weeks Ago   #2
Join Date: Apr 2011
Location: Near the M4
Posts: 19,550
Thanks: 701
Trader Rating: 0
varesecrazy has donated!
United Kingdom 
Re: Intermittent Camshaft position sensor and limp mode.

Hi.

Was a cambelt change performed recently?

If not done correctly..it can cause these symptoms.

Charlie
Likes AJGiles, Pugglt Auld Jock liked this post
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

varesecrazy is offline Reply With Quote Quote 
Old 1 Week Ago   #3
Join Date: May 2019
Posts: 31
Thanks: 3
Trader Rating: 0
United Kingdom 
Re: Intermittent Camshaft position sensor and limp mode.

What was the outcome of your problem please, for future reference.....
Likes AJGiles liked this post
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

puntodad19 is offline Reply With Quote Quote 
Old 1 Week Ago   #4
Join Date: Apr 2011
Location: Near the M4
Posts: 19,550
Thanks: 701
Trader Rating: 0
varesecrazy has donated!
United Kingdom 
Re: Intermittent Camshaft position sensor and limp mode.

__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

varesecrazy is offline Reply With Quote Quote 
Old 3 Days Ago   #5
Join Date: May 2019
Posts: 2
Thanks: 1
Trader Rating: 0
United Kingdom 
Quote Originally Posted by varesecrazy View Post
Hi.

Was a cambelt change performed recently?

If not done correctly..it can cause these symptoms.

Charlie

Hi Charlie,

I don't believe so, just the camshaft position sensor replaced but yes the first time around it wasn't fitted correctly.

Perhaps time for a new cambelt?


Giles
Thanks varesecrazy thanked for this post
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

AJGiles is offline Reply With Quote Quote 
Old 15 Hours Ago   #6
Join Date: Jun 2019
Posts: 7
Thanks: 0
Trader Rating: 0
United Kingdom 
Re: Intermittent Camshaft position sensor and limp mode.

I have a fiesta 2008 1.6 tdci a new cambelt, water pump, idler, tensioner was fitted recently by a ford dealer everything works as it should. Sensor is correct.

Take your car to a Fiat dealer you may pay a little more but they know these cars inside out.
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

frund is offline Reply With Quote Quote 
Reply
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
(T) intermittent limp mode bigdish Sedici 1 10-12-2013 22:26
(T) Going in limp mode - air flow sensor / injectors -> fixed SvenDV77 Panda 2 03-03-2013 13:13
(T) Camshaft position sensor, MAF & Engine speed sensor Cathalo Doblo 2 15-06-2012 19:45
(T) 1.9 mjet in limp mode with phase sensor fault couchy22 Grande Punto 0 03-06-2010 12:30
(T) Camshaft Position Sensor ? SwissTony Stilo 13 07-07-2007 21:26