Register Login
The UK's No.1 Chrysler Owners Forum
Reply
 
Thread Tools
Old 12-02-2006   #1
faster! FASTER!!!
 
bulldog5046's Avatar
Join Date: May 2005
Posts: 4,753
Thanks: 74
Trader Rating: 2
bulldog5046 has donated!
United Kingdom 
very strange problems using Aux input

hello, yesterday i received a Sony CDX-F7750S, i made use of the Aux input and finally got my ps2 hooked up

but its making stange hissing noises, and when i drive i can hear the engine revs!

any ideas?

Cheers,
Ryan Edge
__________________

Ex Marea Turbo GTi-R owner & BMW Z4 3.0
bulldog5046 is offline Reply With Quote Quote 
Old 12-02-2006   #2
Status: DEFCON Grumpy
 
custard's Avatar
Join Date: Nov 2003
Location: Edinburgh
Posts: 30,129
Thanks: 495
Trader Rating: 1
custard has donated!
United Kingdom 
Re: very strange problems using Aux input

well its interferance but i dont know how you would clear it.perhaps one of those suppresors in the HU power cable?
custard is offline Reply With Quote Quote 
Old 12-02-2006   #3
faster! FASTER!!!
 
bulldog5046's Avatar
Join Date: May 2005
Posts: 4,753
Thanks: 74
Trader Rating: 2
bulldog5046 has donated!
United Kingdom 
Re: very strange problems using Aux input

Quote Originally Posted by custard boy
well its interferance but i dont know how you would clear it.perhaps one of those suppresors in the HU power cable?
__________________

Ex Marea Turbo GTi-R owner & BMW Z4 3.0
bulldog5046 is offline Reply With Quote Quote 
Old 12-02-2006   #4
Status: DEFCON Grumpy
 
custard's Avatar
Join Date: Nov 2003
Location: Edinburgh
Posts: 30,129
Thanks: 495
Trader Rating: 1
custard has donated!
United Kingdom 
Re: very strange problems using Aux input

mind you if you had a proper console
custard is offline Reply With Quote Quote 
Old 12-02-2006   #5
faster! FASTER!!!
 
bulldog5046's Avatar
Join Date: May 2005
Posts: 4,753
Thanks: 74
Trader Rating: 2
bulldog5046 has donated!
United Kingdom 
Re: very strange problems using Aux input

Quote Originally Posted by custard boy
mind you if you had a proper console
i didnt get the noise when it was running strait to the monitor, thinking about it maybe its just a loose cable when i was pulling them all out yesterday? i'll go check
__________________

Ex Marea Turbo GTi-R owner & BMW Z4 3.0
bulldog5046 is offline Reply With Quote Quote 
Old 12-02-2006   #6
Doblo Moderator
 
Ozzie1989's Avatar
Join Date: Jan 2006
Location: South Wales
Posts: 1,929
Thanks: 6
Trader Rating: 0
Ozzie1989 has donated!
United Kingdom 
Cool Re: very strange problems using Aux input

Is the hissing there all the time (ie. when playing CDs) or only when your using your PS2. I've also heared that if your using power inverters this can cause problems with such sensitive equipment?

If it's all the time its interfearance somwhere in the wiring to the head unit as has been said, could also be an earthing fault.

Hope you get it fixed
__________________
No Longer a Doblo Owner
Ozzie1989 is offline Reply With Quote Quote 
Old 13-02-2006   #7
Join Date: Mar 2005
Location: Manchester
Posts: 341
Thanks: 0
Trader Rating: 0
United Kingdom 
Re: very strange problems using Aux input

Could it not be noise from the alternator coming through?

Just the when driving you can hear the revs bit know the noise usually increases when its the alt and revs increase.
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

wozza is offline Reply With Quote Quote 
Old 15-02-2006   #8
faster! FASTER!!!
 
bulldog5046's Avatar
Join Date: May 2005
Posts: 4,753
Thanks: 74
Trader Rating: 2
bulldog5046 has donated!
United Kingdom 
Re: very strange problems using Aux input

Quote Originally Posted by wozza
Could it not be noise from the alternator coming through?

Just the when driving you can hear the revs bit know the noise usually increases when its the alt and revs increase.
yeah thats how it sounds and its only when using the PS2/LCD/AUX input fine on CDs and radio...well radio is okay aslong as the ps2 and lcd are off lol
__________________

Ex Marea Turbo GTi-R owner & BMW Z4 3.0
bulldog5046 is offline Reply With Quote Quote 
Old 01-03-2006   #9
Formerly mog1571
 
Luke M's Avatar
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,482
Thanks: 9
Trader Rating: 2
Luke M has donated!
United Kingdom 
Re: very strange problems using Aux input

check your phono cables. i once got the phono cable trapped under the rear seats and cut the outer insulation so the shielding was connecting with the metal of the seats. i had buzzing for weeks until i moved around all the wiring and discovered the cut.
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

Luke M is offline Reply With Quote Quote 
Reply
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
(T) AUX input on Connect Nav+ JohnsonChris Stilo 23 21-09-2009 10:07
Sat Nav Aux input help!!! fieldy I.C.E 0 05-02-2005 21:37
aux input on sony head unit? arc I.C.E 11 13-07-2004 02:50
(T) strange starting problems jamie123 Punto (Mk2/2b) 2 24-01-2004 00:12