Register Login
Shop4Parts - UK's largest online superstore for FIAT and Alfa Romeo parts
Reply
 
Thread Tools
Old 06-07-2016   #1
Join Date: Feb 2016
Posts: 4
Thanks: 0
Trader Rating: 0
United Kingdom 
Camshaft Sensor error code P0340

Hi

Van starts and idles fine but when I rev the injector light flashes between 1500rpm and 2500rpm. It doesnt sound rough or cut out or anything but it keeps logging the P0340 error code. I have checked all the wiring and replaced the sensor the gap between the teeth and the sensor is about 2-3 mm. I am baffled and at a loss now as to what it is so any ideas or help would be so greatly appreciated. It has just had a new timing belt on and everything is all lined up as it should be. I am not sure what it drives like for any distance as not to sure about driving just incase I cause any damage but it pulls away fine in 1st but only done about 20 yards.
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

davidboyd is offline Reply With Quote Quote 
Old 21-07-2019   #2
Join Date: Dec 2016
Location: Coventry
Posts: 15
Thanks: 0
Trader Rating: 0
United Kingdom 
Re: Camshaft Sensor error code P0340

Hi Dave
I have a Punto Speadgear CVT 2003 & keep getting P0340 but no issues at all
However sometimes when waiting to emerge at a junction (normally from coldish) & I need to to move it, it cuts out ie engine stops, but me thinks this is an electrical issue somehow & it is not a regular event & cannot be relied on to happen at ant set time
But P0340 is ever present

Please can someone comment on Dave's issue & possibly mine too?
Many thanks
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

Punto Master is offline Reply With Quote Quote 
Reply
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
(T) [20v-turbo] Ecu error code 89 (pressure sensor)? elberto Coupe 1 27-11-2014 09:52
(T) Error code C0062 - Longitudinal Acceleration Sensor? Gittins Punto Evo 4 14-09-2014 19:52
(T) Camshaft position sensor error P0340 + melted airbox! Bumblebee1 Punto (Mk2/2b) 19 06-07-2014 10:39
(G) Error codes P0460 P0571 P0340 maskedmagicians Stilo 0 29-04-2014 20:22
(T) No signal from Camshaft Sensor P0340 Fault Code MaverickJ Ulysse 2 31-01-2012 00:04