Register Login
Mr FIAT - Your #1 source for vintage car parts
Reply
 
Thread Tools
Old 4 Weeks Ago   #1
Join Date: Mar 2019
Posts: 8
Thanks: 0
Trader Rating: 0
United Kingdom 
Engine Starting Issuse

Hi, I have a 2015 2.0 135 Doblo LWB Professional Combi.
After its MOT noticed the fan came on its short journey home and it didn't sound great switching off (judder as it switched off). In the morning it started sounding a little whiny. Driving back from work later it took a while to start and sound like the battery had no charge. Drove it down the dual carriageway to charge the battery,. Switched it off and started it three times in a row leaving to run a while in between. Each time the battery sounded worse and it wouldn't start on the third turn.

Left it thinking it was the alternator went to get a battery charger. Went to leave later to get the alternator but thought I would test it first to make sure and it started up. A bit slow but still started.

I am commencing on a 4000 mile round trip for a two week holiday his Saturday and really need the car to be reliably working

Had its MOT on Monday, second for its life and is on 61,000 miles. Been serviced every 10,000 miles was planning to do cambelt and waterpump next year. Not had any real problems in the 6 months with me. The only thing that annoys me is the engine sounded smooth now sounds tinny and dry
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides


Last edited by TheDoblongandWindingRoad; 4 Weeks Ago at 23:34.
TheDoblongandWindingRoad is offline Reply With Quote Quote 
Old 4 Weeks Ago   #2
Join Date: Mar 2019
Posts: 8
Thanks: 0
Trader Rating: 0
United Kingdom 
Re: Engine Starting Issuse

Quote Originally Posted by TheDoblongandWindingRoad View Post
Hi, I have a 2015 2.0 135 Doblo LWB Professional Combi.
After its MOT noticed the fan came on its short journey home and it didn't sound great switching off (judder as it switched off). In the morning it started sounding a little whiny. Driving back from work later it took a while to start and sound like the battery had no charge. Drove it down the dual carriageway to charge the battery,. Switched it off and started it three times in a row leaving to run a while in between. Each time the battery sounded worse and it wouldn't start on the third turn.

Left it thinking it was the alternator went to get a battery charger. Went to leave later to get the alternator but thought I would test it first to make sure and it started up. A bit slow but still started.

I am commencing on a 4000 mile round trip for a two week holiday his Saturday and really need the car to be reliably working

Had its MOT on Monday, second for its life and is on 61,000 miles. Been serviced every 10,000 miles was planning to do cambelt and waterpump next year. Not had any real problems in the 6 months with me. The only thing that annoys me is the engine sounded smooth now sounds tinny and dry
Longest Post for the simplest fix. Tested the voltages. It's the battery.
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

TheDoblongandWindingRoad is offline Reply With Quote Quote 
Reply
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
(T) Ambient Air Temperature issuse -- I think llamallama Grande Punto 2 08-10-2018 09:42
(T) Having issuse Daiton Bravo 1 17-07-2017 22:53
(T) Engine not starting Thewelshone Cinquecento / Seicento 17 19-12-2012 20:12
(G) engine not starting fred505 Ulysse 9 26-12-2008 22:28
(T) engine starting!! dougcraven Punto (Mk2/2b) 0 16-05-2008 16:42