Register Login
endrop - for all your online needs
Reply
 
Thread Tools
Old 28-03-2010   #1
Join Date: Dec 2008
Location: Hartlepool
Posts: 43
Thanks: 4
Trader Rating: 0
deebeepee has donated!
United Kingdom 
Fix "No English", USB Error 10, Config Error

May be jumping the gun here, but I've had this problem for a few days, and no Blue&Me for a few weeks, but I've finally fixed it. Follow the problem here https://www.fiatforum.com/blue-me/23...rking-all.html

I've searched the forums/google high and low but couldnt find any way to fix it until I tried something different myself, so thought I'd share with everyone, it may come in useful.

My Blue&Me buttons and USB ports were dead, took it into garage for a proxy reset, that got the USB ports and buttons working, but kept saying "No english".

Tried to re-install Blue&Me 5.4 about 10 times off 2 USB sticks, kept getting "USB Error 10" then after 2 attempts "Config Error"

I was ready to go back to the garage, but I tried just re-installing the language pack tonight and not the full Blue&Me 5.4 (after all, it was only saying "No English"

Done, problem sorted, I downloaded the english pack from the link below and it works fine now. It didnt seem to take the first time, no error messages or anything, it just went back to the CD Track number, but after the second attempt it works fine and she's back


Hope this helps for someone!


http://www.fiat.com/cgi-bin/pbrand.d...m/showroom.jsp
Thanks 306maxi thanked for this post
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

deebeepee is offline Reply With Quote Quote 
Old 03-09-2010   #2
STOP! Hammer time!
 
306maxi's Avatar
Join Date: Mar 2008
Location: The Welsh Riviera
Posts: 23,701
Thanks: 845
Trader Rating: 0
306maxi has donated!
United Kingdom 
Re: Fix "No English", USB Error 10, Config Error

Quote Originally Posted by deebeepee View Post
May be jumping the gun here, but I've had this problem for a few days, and no Blue&Me for a few weeks, but I've finally fixed it. Follow the problem here https://www.fiatforum.com/blue-me/23...rking-all.html

I've searched the forums/google high and low but couldnt find any way to fix it until I tried something different myself, so thought I'd share with everyone, it may come in useful.

My Blue&Me buttons and USB ports were dead, took it into garage for a proxy reset, that got the USB ports and buttons working, but kept saying "No english".

Tried to re-install Blue&Me 5.4 about 10 times off 2 USB sticks, kept getting "USB Error 10" then after 2 attempts "Config Error"

I was ready to go back to the garage, but I tried just re-installing the language pack tonight and not the full Blue&Me 5.4 (after all, it was only saying "No English"

Done, problem sorted, I downloaded the english pack from the link below and it works fine now. It didnt seem to take the first time, no error messages or anything, it just went back to the CD Track number, but after the second attempt it works fine and she's back


Hope this helps for someone!


http://www.fiat.com/cgi-bin/pbrand.d...m/showroom.jsp
Bit of a thread resurrection but just wanted to say that this worked a treat. My 500 went in for some warranty work today and they updated B&M but forgot to put the language pack on. Followed your instructions and all was well once more. We'll see if B&M is still as rubbish as usual after the update
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

306maxi is offline Reply With Quote Quote 
Old 29-07-2011   #3
Join Date: Jul 2011
Posts: 2
Thanks: 0
Trader Rating: 0
United Kingdom 
Re: Fix "No English", USB Error 10, Config Error

hi, that link no longer works for the english language pack download. do you know where i could get it ?
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

NHAWKESN is offline Reply With Quote Quote 
Old 31-07-2011   #4
Join Date: Mar 2009
Posts: 31
Thanks: 1
Trader Rating: 0
Norway 
Re: Fix "No English", USB Error 10, Config Error

__________________

SOLD: Pasodoble Red 1,2 Sport
Abarth 500 Esseesse in Campovolo Grey, Bi Xenon, Abarth 10 spoke wheels, Leather and Alcantara Abarth Corse seats by SabeltŪ, Record Monza, Konis
cyberdog 500 is offline Reply With Quote Quote 
Old 04-03-2012   #5
1.9 Mjet =)
 
DarrenClark's Avatar
Join Date: Feb 2009
Location: Nottinghamshire
Posts: 186
Thanks: 1
Trader Rating: 1
DarrenClark has donated!
United Kingdom 
Re: Fix "No English", USB Error 10, Config Error

Old thread but didn't want to start a new one.

Can some one help me im getting the 'No English' show up when I push either the phone button or windows button and can't seem to update it. I am thinking I dont have the right files on the USB stick (attached Pic 1)

When I put the usb in the light is flashing to say it has power and that but it just keeps saying no english am i doing something wrong or am i not being persistant enough lol

I have had it working before but I dont know what happend

I have seen a couple of other threads on the no english and also relating to a usb error or something, but thought this one related to my situation.

Im sure i downloaded the right files and stuff

Any help would be great lol
Cheers
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Files on blue & me.jpg
Views:	279
Size:	22.0 KB
ID:	100135  
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

DarrenClark is offline Reply With Quote Quote 
Old 04-03-2012   #6
1.9 Mjet =)
 
DarrenClark's Avatar
Join Date: Feb 2009
Location: Nottinghamshire
Posts: 186
Thanks: 1
Trader Rating: 1
DarrenClark has donated!
United Kingdom 
Re: Fix "No English", USB Error 10, Config Error

Typical I manage to sort it now haha saw the sticky at the top of the pages (face palm)
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

DarrenClark is offline Reply With Quote Quote 
Old 09-03-2013   #7
Join Date: Mar 2013
Posts: 1
Thanks: 0
Trader Rating: 0
United Kingdom 
Re: Fix "No English", USB Error 10, Config Error

having the exact same problem with my Fiat Grande, now trying to just install the language file, but cant seem to find it anywhere on the site thats been linked. can anyone show me where specifically it is on the site? thanks.
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

TessYeahh is offline Reply With Quote Quote 
Old 25-06-2014   #8
Join Date: Mar 2014
Posts: 1
Thanks: 0
Trader Rating: 0
Sri Lanka 
Re: Fix "No English", USB Error 10, Config Error

Can anyone tell me where I can find a link for blue and me version 5.4.. ?
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

Anagi is offline Reply With Quote Quote 
Old 19-09-2014   #9
Join Date: Sep 2014
Posts: 1
Thanks: 0
Trader Rating: 0
Bulgaria 
Re: Fix "No English", USB Error 10, Config Error

@DarrenClark

So how did you manage to fix the problem? I still get the "NO ENGLISH" error.

I tried to directly unzip the files in the flash disk but no success.

Thanks!
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

achobacho is offline Reply With Quote Quote 
Old 21-09-2014   #10
1.9 Mjet =)
 
DarrenClark's Avatar
Join Date: Feb 2009
Location: Nottinghamshire
Posts: 186
Thanks: 1
Trader Rating: 1
DarrenClark has donated!
United Kingdom 
Re: Fix "No English", USB Error 10, Config Error

I believe I used the sticky at the top of the page

https://www.fiatforum.com/blue-me/12...procedure.html

But was a while ago and can't really remember sorry
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

DarrenClark is offline Reply With Quote Quote 
Reply
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
(T) 2000 Multipla jtd with "Error 255" - What does it all mean? thekanester Multipla 12 01-04-2010 19:13
(T) "CANCHECK" + Electronic ERROR Louisvv Grande Punto 15 17-06-2007 03:02
(G) CN+ "CD Error" Fault - Repair/Replace? faceplant Stilo 9 18-04-2007 19:08