Technical Sat nav not working

Currently reading:
Technical Sat nav not working

cliff dykes

New member
Joined
Mar 28, 2008
Messages
16
Location
Cumbria
Hi folks,

I've got a 2016 1.6 multijet Lounge with the 6.5 in screen.

Sat nav stopped working last week - won't acquire any satellites so can't get a position fix. Tried in lots of locations around the North of England!

Anyone had something similar or can advise?

Many thanks
Cliff
 

Alanw47

New member
Joined
Dec 6, 2016
Messages
849
Hi folks,



I've got a 2016 1.6 multijet Lounge with the 6.5 in screen.



Sat nav stopped working last week - won't acquire any satellites so can't get a position fix. Tried in lots of locations around the North of England!



Anyone had something similar or can advise?



Many thanks

Cliff



I had problems with mine losing the satellites on Monday, the unit had no idea where I was and couldn't plot a route to anywhere. Coincidentally Sky put out a notice that customers may receive a disturbance in their reception due to the weather interfering with the satellite signal. I had no repeat when I went out yesterday, all as normal, so mine was possibly weather-related
 
OP
OP
C

cliff dykes

New member
Joined
Mar 28, 2008
Messages
16
Location
Cumbria
Hi Alan,

Thanks for that. Think you may be right as yesterday it was working OK again, before later that day being stuck again in the village 3 miles away.

I'll put it down to atmospherics rather than Fiat electrics or hobgoblins!
 

Alanw47

New member
Joined
Dec 6, 2016
Messages
849
Hi Alan,

Thanks for that. Think you may be right as yesterday it was working OK again, before later that day being stuck again in the village 3 miles away.

I'll put it down to atmospherics rather than Fiat electrics or hobgoblins!



Mine is now working normally again Cliff (fingers crossed). The weather has been playing havoc with TV and Mobile signals the last few days so I'm still assuming that's the culprit
 

Keithgreen

New member
Joined
Oct 12, 2018
Messages
1
Been having the same problem with my 500X sat nav. Holds position for a short while then looses it. I’ve looked at the inbuilt sattelite reception and it cannot get a good fix. Is the sattelite receiver the roof Ariel or is there something else I’m missing.
It’s not atmospherics as Sky is working fine
 
Top