Register Login
Mr FIAT - Your #1 source for vintage car parts
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 23-01-2006   #1
zombie nation
 
Hellcat's Avatar
Join Date: Jul 2005
Location: on the A684
Posts: 18,410
Thanks: 237
Blog Entries: 11
Trader Rating: 3
Hellcat has donated!
United Kingdom 
Mirror Temp Sensor?

I say mirror as its a bit back-to-front in its operation.

In cold weather it shows mileage, except for when you press the 'temp' button where it shows the actual temp for 10 seconds, 1 degrees today brrr..

In warmer weather it always shows temp. Pressing the 'temp' button does nothing.

This seems to be back to front compared to the normal operation of the system described in the book. The module doesn't seem to be broken as it still shows correct temps, and will flick between modes - however its got things mixed up between showing temp when its cold and showing temp when its warm. Could there be a wire on the wrong way around, or something I can fix? Service manager at Fiat told me 400 quid for a new one.. I'm prepared to do a lot of tinkering to save 400 pounds!

Anyone? Please?
__________________
Drives: Fiat Multipla Eleganza , Owns: Alfa Romeo 159 2.4JTDm
Hellcat is offline Reply With Quote Quote 
Old 23-01-2006   #2
Join Date: Nov 2003
Location: Newcastle - upon - Tyne
Posts: 2,587
Thanks: 1
Trader Rating: 0
polecat has donated!
United Kingdom 
Re: Mirror Temp Sensor?

Thats's a strange one. Does pressing the odo button clear the display down when its showing the temp?
It sounds more like a software fault than a wiring fault but I can't be sure as my Marea isn't posh enough to have one.
polecat is offline Reply With Quote Quote 
Old 23-01-2006   #3
zombie nation
 
Hellcat's Avatar
Join Date: Jul 2005
Location: on the A684
Posts: 18,410
Thanks: 237
Blog Entries: 11
Trader Rating: 3
Hellcat has donated!
United Kingdom 
Re: Mirror Temp Sensor?

When its warm and its showing the temp... pressing the odo button resets the mileage but then it swaps back to the temp again.
__________________
Drives: Fiat Multipla Eleganza , Owns: Alfa Romeo 159 2.4JTDm
Hellcat is offline Reply With Quote Quote 
Old 29-01-2006   #4
zombie nation
 
Hellcat's Avatar
Join Date: Jul 2005
Location: on the A684
Posts: 18,410
Thanks: 237
Blog Entries: 11
Trader Rating: 3
Hellcat has donated!
United Kingdom 
Re: Mirror Temp Sensor?

Just an update to tell you that its sorted itself out! Now working the correct way, and working perfectly. Flashes for 10 secs when under 3 degrees and shows milage for the rest of the time.
__________________
Drives: Fiat Multipla Eleganza , Owns: Alfa Romeo 159 2.4JTDm
Hellcat is offline Reply With Quote Quote 
Old 27-02-2006   #5
Join Date: Feb 2006
Location: Bathgate
Posts: 4
Thanks: 0
Trader Rating: 0
United Kingdom 
Red face Re: Mirror Temp Sensor?

I had same problem with display showing temperature continuously, except for 2 or 3 seconds after ignition was switched on, or by pressing milage reset button. fault cleared after a while but now it looks like its here to stay. anyone found a fix for this annoyance?
__________________
my other car was a Ferrari
Alan M is offline Reply With Quote Quote 
Old 03-03-2006   #6
Join Date: Aug 2004
Posts: 28
Thanks: 0
Trader Rating: 0
Clover Crunch Champion, Alien Invasion Champion, Balloon Bomber Champion, Ballistic Biscuit Champion, Bookworm Champion, Whats Her Bra Size Champion, Bubbels Champion, Casino Blackjack Champion, Disc Golf Champion, Lift Champion, Sentenced Champion, Skeet Shoot Champion, Smaugs Treasure Champion, Toby Crane Champion, 12 Babes of Xmas Champion, Word Race Champion, Toss UP Champion
United Kingdom 
Re: Mirror Temp Sensor?

Quote Originally Posted by Alan M
I had same problem with display showing temperature continuously, except for 2 or 3 seconds after ignition was switched on, or by pressing milage reset button. fault cleared after a while but now it looks like its here to stay. anyone found a fix for this annoyance?
I've been having a similar problem periodically, but mainly in wet weather so I thought it was wiring. It kicked in again in December when we had the cold snap, first time I started the car and the temp was below 3 degrees.

In the past I've found that 90% of the time I can clear it by turning the ignition with the wipers turned on. Not sure how or why that does it, but it works on my car. Just waiting for the summer when it tends to go to temp only display at any point over 18 degrees.
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

Bogbeast is offline Reply With Quote Quote 
Reply
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
(T) oil sensor failure / engine disaster Heather's Stilo Stilo 24 07-05-2005 00:16
(T) Flywheel sensor and dowels question ben743 Tipo (Classic) 0 19-12-2004 21:43
(T) cheap lambda sensor ???? cento_cursed Cinquecento / Seicento 6 14-11-2004 10:58
(T) RPM & Lambda Sensor (Coupe 16V Turbo) CYL Coupe 1 09-11-2004 22:33
(T) Sei downpipe and lambda sensor. GeX Cinquecento / Seicento 3 08-09-2004 00:43