Register Login
im Axle Specialists
Reply
 
Thread Tools
Old 19-05-2009   #1
Join Date: May 2009
Posts: 5
Thanks: 0
Trader Rating: 0
Ireland 
No Sound Through Speakers (Stilo 1.2)

Hi,
I just bought a 2002 1.2 Stilo but the stereo isn't working. It has the original cassette deck head unit. I took it out and investigated today, the head unit is receiving power and turning on properly. The output wires to the speakers are also fine as i connected an old hifi speaker to one and got sound. My guess is that there is some sort of problem with the speakers earthing but i'm not sure. By the way there is also an orange and white striped wire which seems to connect seperatley to the back of the head unit, through a different plug thing, it seems to have been tinkered with, could this be related to the problem? I'm really stumped as to what I should do next to fix this so any help or advice would really be appreciated.
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

redmond38 is offline Reply With Quote Quote 
Old 19-05-2009   #2
More ICE Please
 
volxstu's Avatar
Join Date: Jan 2007
Location: Kent
Posts: 11,448
Thanks: 401
Trader Rating: 0
volxstu has donated!
United Kingdom 
Re: No Sound Through Speakers (Stilo 1.2)

Hey buddy welcome to the forum . It would be good if you could post a pic of the back of the unit, to help us understand a bit more
Also do you have access to an aftermarket one that you could try out and see weather it is the amp in the HU that you have now.
If an aftermarket one works then problem solved you can pick up cheap aftermarket units all the time and then you will have the advantage of being able to play CD's nd a higher output amp.
__________________
Car Audio Goodness at its best for sale.
http://www.fiatforum.com/classifieds...?product=28141
volxstu is offline Reply With Quote Quote 
Old 19-05-2009   #3
Join Date: May 2009
Posts: 5
Thanks: 0
Trader Rating: 0
Ireland 
Re: No Sound Through Speakers (Stilo 1.2)

I don't think that the internal amplifier would be the problem because I'm getting sound when I hook up other speakers to it. The only thing that I can think of is that all the speakers are disconected or broken but I don't see how all 6 or so of them could be broken I'll have another poke around and take photos later. Is it easy to get any of the speakers out to check if they're broken?
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

redmond38 is offline Reply With Quote Quote 
Old 19-05-2009   #4
More ICE Please
 
volxstu's Avatar
Join Date: Jan 2007
Location: Kent
Posts: 11,448
Thanks: 401
Trader Rating: 0
volxstu has donated!
United Kingdom 
Re: No Sound Through Speakers (Stilo 1.2)

Front speakers are fairly easy to access just take off the door card i really wont even bother trying to access the rears yet as you have to disasemble most of the rear of the interior.
You have checked that it is pluged in properly at the HU havnt you.
__________________
Car Audio Goodness at its best for sale.
http://www.fiatforum.com/classifieds...?product=28141
volxstu is offline Reply With Quote Quote 
Reply
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
engine sound coming out of speakers jonboy739 I.C.E 12 13-12-2008 17:36
Mono sound through both left and right speakers? jiggy I.C.E 5 25-02-2008 10:20
Need help. I have interscope hifi with B&Me in my GP, but no sound from speakers si8182 I.C.E 3 24-06-2007 02:26
Expensive new speakers sound like s**te DotSPF I.C.E 5 17-08-2004 23:56
New speakers sound awful Trebor I.C.E 5 23-03-2004 17:49