Register Login
Mr FIAT - Your #1 source for vintage car parts
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-02-2020   #1
Join Date: Oct 2018
Posts: 6
Thanks: 1
Trader Rating: 0
South Africa 
Palio 1.6 weekender runs rough when cold "no faults detected" need help please

Having an issue with my Palio Weekender that's causing me such a headache, I'm thinking of just selling it even though I love this car

Currently

Having a rough idle issue when engine is cold fresh start.. car will jerk and sometimes stall.

After about 2-3km the car warms up and runs like a dream

i have replaced almost every sensor in this car the throttle body is 2nd hand
but if i pull out the connectors to throttle body sensors the car will rev erratically etc. so it can't be the throttle body/ sensors?

only thing not replaced is Oxygen sensor but Im currently not getting any faults using ELM 327 so I have no idea where this issue is coming from at this moment

I have also sprayed quickstart all around to make sure there is no vacuum leak

please any advice would be appreciated

quick edit : also no check engine light coming on?
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides


Last edited by ODAN; 11-02-2020 at 13:59. Reason: forgot info
ODAN is offline Reply With Quote Quote 
Old 3 Weeks Ago   #2
Join Date: Oct 2018
Posts: 6
Thanks: 1
Trader Rating: 0
South Africa 
Re: Palio 1.6 weekender runs rough when cold "no faults detected" need help please

Update recieved error P0105(MAP) and P0110(AIT) can anyone tell me IF " Air intake temp sensor and Map sensor are combined"
as I cannot find the air intake temp sensor anywhere? also cant find anything online or on ePER
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

ODAN is offline Reply With Quote Quote 
Reply
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
(T) Fixed the dreaded "ASR and ABS faults"... Alfettaman Stilo 3 15-06-2015 20:16
(T) Rough Idle on Palio 1.6 16v Weekender Leon01 Palio 22 05-06-2014 07:40
TomTom Blue&Me "No Bluetooth Detected, Check car has bluetooth turned on." Blank2k2 Satellite Navigation 7 07-02-2011 18:31
(T) Idle "okay" but runs rough/misfires.. Ralf S. Cinquecento / Seicento 4 28-11-2008 11:05