Register Login
endrop - for all your online needs
Reply
 
Thread Tools
Old 19-04-2010   #1
Join Date: Apr 2010
Location: Cape Town
Posts: 11
Thanks: 0
Trader Rating: 0
South Africa 
Flat spot on acceleration

My uno = 1100 Fire 1996 model...

On acceleration, I appear to hit a flat spot - where the car somewhat thinks for a moment before responding to my push on the pedal.

I have done a full service; changed plugs, oil, filters, rotor arm, distro cap, tested the vacuum advance unit and secured the pipes to the carb. I cleaned out the carb with a can of carb cleaner.

CAM belt was changed earlier this year and timing set up correctly. Although I do experience hard starting - swing-swing-fire.


Is there anything else that I could check?

Any suggestions how to cure the problem?
__________________
--samspeed
SamuelC is offline Reply With Quote Quote 
Old 19-04-2010   #2
Powered by Bacon.
 
Ucof's Avatar
Join Date: Aug 2008
Location: South Wales
Posts: 1,326
Thanks: 52
Trader Rating: 1
Ucof has donated!
United Kingdom 
Re: Flat spot on acceleration

Tried an ECU reset?
__________________
Ucof is offline Reply With Quote Quote 
Old 20-04-2010   #3
Join Date: Apr 2010
Location: Cape Town
Posts: 11
Thanks: 0
Trader Rating: 0
South Africa 
Re: Flat spot on acceleration

Quote Originally Posted by Ucof View Post
Tried an ECU reset?
ECU / Ignition unit was replaced in January 2010 with a new one.

How does one "reset" the unit?
__________________
--samspeed
SamuelC is offline Reply With Quote Quote 
Old 20-04-2010   #4
Join Date: Sep 2006
Location: Wirral
Posts: 627
Thanks: 51
Trader Rating: 1
United Kingdom 
Re: Flat spot on acceleration

Quote Originally Posted by SamuelC View Post
ECU / Ignition unit was replaced in January 2010 with a new one.

How does one "reset" the unit?
Take the battery leads off for a few minutes

Reconect the battery and then start the car
Let it tick over by itself without revving it at all until it warms up enough for the rad cooling fan to come on [I usually let the Rad fan kick in 2 or 3 times] then switch it off

ECU is then reset....
__________________
http://www.fiatforum.com/signaturepics/sigpic20500_5.gif
FucT FiAT Thread on FiAT FoRuM
jo0lz is offline Reply With Quote Quote 
Reply
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
(T) flat spot shkmon Cinquecento / Seicento 9 12-10-2009 16:36
(T) Flat spot...again Mikey_P_HGT Punto (Mk2/2b) 2 06-07-2008 14:00
(G) Punto Mk1 flat spot on acceleration Skootaloon Punto (Mk1) 11 18-06-2008 18:50
(T) flat spot dnLcal Bravo / Brava 10 25-11-2007 18:55
(T) Brava 1.4 SX acceleration problems (flat spot?) SMcKinney Bravo / Brava 2 10-09-2006 16:32