Register Login
endrop - for all your online needs
Reply
 
Thread Tools
Old 09-10-2013   #16
Join Date: Feb 2008
Location: Aldridge
Posts: 301
Thanks: 6
Trader Rating: 2
punto-paul has donated!
United Kingdom 
Re: 1994 1.4 i.e Tipo Idle problem ( Help!! )

My Tipo does have the Digiplex system, but from what everyone is saying it's unlikely that it'll be the fault as you say.

At the moment the car seems to be running up to temperature ok, the fan cuts in when it should do with no overheating or anything

So I'll leave the thermostat etc.. alone for now, as well as the antifreeze as that was changed before I got car.

I've got my water temperature sensor today, so as long as the rain keeps away I'll get it sorted on sunday

Hopefully I'll find the fault, weather it'll be the switch or one of the other suggestions!!
__________________
the uno is fixed Mot'd and back on the road... only took me 7 months!! Im poor, broke and back on the wagon... only took me 7 months!!
punto-paul is offline Reply With Quote Quote 
Old 11-10-2013   #17
Join Date: Mar 2006
Location: Isle of Wight
Posts: 729
Thanks: 2
Trader Rating: 2
dazzo666 has donated!
United Kingdom 
Re: 1994 1.4 i.e Tipo Idle problem ( Help!! )

Excellent hope this maybe the fix... as always start at the cheapest and go from there...
Likes punto-paul liked this post
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

dazzo666 is offline Reply With Quote Quote 
Old 11-10-2013   #18
Join Date: Feb 2008
Location: Aldridge
Posts: 301
Thanks: 6
Trader Rating: 2
punto-paul has donated!
United Kingdom 
Re: 1994 1.4 i.e Tipo Idle problem ( Help!! )

Cheers, for the few quid it cost it certainly wouldn't do me any harm to try it

Just hope the rain keeps away now
__________________
the uno is fixed Mot'd and back on the road... only took me 7 months!! Im poor, broke and back on the wagon... only took me 7 months!!
punto-paul is offline Reply With Quote Quote 
Old 15-10-2013   #19
Join Date: Feb 2008
Location: Aldridge
Posts: 301
Thanks: 6
Trader Rating: 2
punto-paul has donated!
United Kingdom 
Re: 1994 1.4 i.e Tipo Idle problem ( It's Fixed.. I hope, but water inside now.. :( )

I think thanks to everyone's suggestions, the car is finally running ok

As the weather was rubbish, I popped down to a garage I know and they helped me look in the dry

We checked the all the vacuum hoses and all was well, the air box seems tight and the seal on the spi / carb unit seemed to be all in good order.

The only pipe I could see was split, was the convoluted pipe that takes air from the back of the air box to the inlet manifold.

Unfortunately I hadn't got any convoluted hose suitable nor had they, so I had to leave that for now.
In the meantime we fitted the new temperature switch, topped up the coolent and took the car on a run.

Amazingly the car behaved itself, no revving up and idled nicely!!

I've since noticed the back box is knocking, so it looks as if it need adjusting or maybe a couple of new rubber mounts.

The only other problem I have now, is that under the passenger front floor matt there was a lot of water

Unfortunately it was after I'd driven through a large puddle of water, so can't decide if it was leaking through the scuttle due to the leaves that were stuck under the wipers when it rained etc..

The water doesn't smell of coolent, so that ruled out the heater matrix for now.

I've then checked the carpet, but no damp near the door sill area or from behind the dashboard.

So my next job if the rain stays away is to look underneath the car, I haven't looked yet but did wonder if a rubber bung had disappeared somewhere!!

Never a dull moment also how good or bad is the 1.4 for Mpg? My car seems to be a bit thirsty, but there again I've got used to the Uno 1.0 I also drive
__________________
the uno is fixed Mot'd and back on the road... only took me 7 months!! Im poor, broke and back on the wagon... only took me 7 months!!
punto-paul is offline Reply With Quote Quote 
Reply
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
(T) Tipo starting and idle problem when cold TipoDGT Tipo (Classic) 1 06-01-2008 03:43
(T) Fiat Tipo 1.4 ie 1994 fuel pump problem StressPuppy Tipo (Classic) 13 03-07-2005 05:52