General Upgrading sound system

jskn

New member
Joined
Jun 7, 2006
Messages
149
hi guys. right i have just paid £150 for a 100watt subwoofer which is a factory fit. Since then i have been thinking...is it really worth it? i mean you can buy proper 1000watt subwoofers for that sorta money. so i just have a few questions. If i was to upgrade the sound system would i invalidate the warranty? secondly anyone know any people in the north-west area who specialise in Fiat? cheers in advance
 
OP
OP
J

jskn

New member
Joined
Jun 7, 2006
Messages
149
cheers for the quick reply. thats the thing im worried about. i dont want to have a problem and then the fiat people start blaming my installation!

a solution i could try is maybe ask them to arrange the installation for me? so they would approve everything etc this has been done before. hmmm btw is the head unit which comes as standard any good for an upgraded sound system? because i would not really want to change it.
 

beau

Donated
Joined
Nov 26, 2004
Messages
11,187
Location
southend on sea, essex
well you would need to upgrade it really, really you shouldnt of got the sub as that would of paid for a new head unit.

really you want a new head unit, an amp to power front speakers, an amp to power sub, and a sub woofer and box and new front speakers, and disconnect rear ones.
 
OP
OP
J

jskn

New member
Joined
Jun 7, 2006
Messages
149
hmmm erm...well im sure i could still cancel the sub. but i need 2 make the mental leap of forking out money to buy the kit and install lol. as i do need my boot aswell is there any change the sub can be sunk or put into the sidewall? also i would be willing to spend around say 600-800 pounds. wt could i get for tht?
 

DeL

New member
Joined
Apr 11, 2006
Messages
64
Location
Glasgow
im sure u can get some one to mount the subs for u change the hea dunti i changed mine heres a pic of mine
29052006004.jpg

29052006008.jpg

29052006007.jpg

i hated the standard unit got rid of it as soon as a could with me gp theres a few pics of me boot in me gp
 

beau

Donated
Joined
Nov 26, 2004
Messages
11,187
Location
southend on sea, essex
for 600 you could get

headunit- 200
front speakers- 100
sub- 100
amp-200
wiring would be 50 probably

(y)

and then if your go upto 800 get better amp and front speakers and yes cancel the sub
 

DeL

New member
Joined
Apr 11, 2006
Messages
64
Location
Glasgow
well i paid £260 for me unit off ebay that was cheap at the time as my unit still goes for £350.00 in the shops as its the bluetooth one paid £90.00 for me sub and thats pre amped and the sub is 1000 watt and paid £35.00 for me front door speakers and finaly the wiring kit £20.00 and the cd plastic facia was £7.50 from ebay and to get it fitted paid £30.00 to a auto electrican to do it for me so my sound system cost me

£422.50 including fitting a think thats ok
 

OxO

New member
Joined
Jun 15, 2006
Messages
406
Location
Newton aycliffe
i gotta nos look sub = £200 (only one ive seen in the uk that didnt have to be imported and cost £300+)
2 sets of comps = bout £100
6x9's = bout 50
tweeters = 30
all wiring= 45
head unit still cost's 270 in halfords,
7" wireless wide screen sony TV = £500 from halfords

but i aint gotta dvd player :( and they aint fitted yet

i didnt actually pay all that for the screen and head unit i bought them off Chrisuk when he got rid off his yellow mk2b and he didnt fit them to it but he paid that for them!

so im gonna have to buy a single din dvd player with flip screen and a decent amp for a set of comps and me 6x9s any tips or if your selling one of them PM me please
 

Paprika

New member
Joined
Jul 6, 2006
Messages
6
Location
Elephant's bottom
Hi there!

Didn't wanna start new thread so I'll ask here.
I've just bought new Pioneer DEH5800MP HU (payed bit under 150 euros for it) and since my new GP is arriving next week I'd like to know just a bit 'bout installing HU in it. Actually, my question is pretty much simple one. At this point I do not have enough money to install any 'seriously sounding' soundysytem in it so i just wanna plug my current Pioneer in and play it on factory speakers.

Do I just plug it in or I will need to swap those famous red and yellow wires. If i need to make any adjustments, what are they and how complicatet is it? I'm not afraid of wiring and rewiring. That's what I actually enjoy doing (not that I'll rewire if I don't need to... :] ).

Thanx!

Seeya
 
Top