Register Login
Save up to 15% with Adrian Flux insurance!
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 19-01-2013   #1
Join Date: Jan 2013
Posts: 9
Thanks: 0
Trader Rating: 0
Austria 
Stilo JTD ignition problem

Hello everyone,
today I have replaced my headlight washer pump, windscreen washer pump and disconnected and reconnected everything in front driverside doors. After I wanted to try everything out, after I turn ignition key, every light in the car starts blinking, and also you can hear samo relay ticking fast (related to blinking probably) from engine. What could I have done wrong?
Car wont start, after I try to start it, it just drains power and restarts blinking (which stops after like 10 seconds, then I get all possible error/fault messages, including loose connection).

Before that everything worked perfectly with no problems whatsoever,

One more thing, i dont know if that is relavant or not. Before those errors, when i was testing pumps, i got EBD failure error... which i thought will go away after few starts, so I didn't bother with it, since everything was working.
Thanks..
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides


Last edited by stiLLdon; 19-01-2013 at 15:00.
stiLLdon is offline Reply With Quote Quote 
Old 19-01-2013   #2
Join Date: Nov 2011
Location: St.Helens Merseyside
Posts: 128
Thanks: 5
Trader Rating: 0
alsimmo has donated!
United Kingdom 
Re: Stilo JTD ignition problem

Did you remove the battery connections when you removed the pumps ??? Check that they are back on securely Regards alsimmo
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

alsimmo is offline Reply With Quote Quote 
Old 19-01-2013   #3
Join Date: Jan 2013
Posts: 9
Thanks: 0
Trader Rating: 0
Austria 
Re: Stilo JTD ignition problem

Connections are secured on the pumps. I tried disconnecting main battery for 15 minutes but still nothing. Mybe somethign went wrong when i reconnected pumps with ignition key still on? Could there be a fuse problem? 20A fuse in the engine compartment for headlight washer pump in intact..
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

stiLLdon is offline Reply With Quote Quote 
Old 19-01-2013   #4
Join Date: Nov 2011
Location: St.Helens Merseyside
Posts: 128
Thanks: 5
Trader Rating: 0
alsimmo has donated!
United Kingdom 
Re: Stilo JTD ignition problem

Make sure that the battery connections are pushed firmly down onto the battery terminal posts and are tightened up very tight ! If the terminals aren't secured properly it will give you all sorts of faults Regards alsimmo
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

alsimmo is offline Reply With Quote Quote 
Old 19-01-2013   #5
Join Date: Jan 2013
Posts: 9
Thanks: 0
Trader Rating: 0
Austria 
Re: Stilo JTD ignition problem

Battery connections ware pushed all the way down and tightened properly. Becouse I'm running out of options, I took out the battery and started charging it.. maybe that would solve the problem.
I couldn't measure voltage becouse my multimeter's battery's went dark

I tried disconnecting both pumps, but problem didn't go away.
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

stiLLdon is offline Reply With Quote Quote 
Old 20-01-2013   #6
Join Date: Jan 2013
Posts: 9
Thanks: 0
Trader Rating: 0
Austria 
Re: Stilo JTD ignition problem

alsimmo, thanks again for your suggestion, empty battery was the reason for everything, couple hours of charging and everything works fine, including both pumps
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

stiLLdon is offline Reply With Quote Quote 
Reply
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
(T) Stilo JTD major problem devilish Stilo 3 23-12-2011 17:08
(T) Ignition Problem on 2003 PUNTO JTD NECROMANCER Punto (Mk2/2b) 3 01-07-2010 22:56
(G) Stilo Abarth - ignition coil problem heather6264 Stilo 13 27-05-2010 16:41
(T) 52 STILO 1.9 JTD Starting Problem PAD9057 Stilo 6 16-03-2010 15:25
(T) Stilo JTD 115 - over advanced ignition MrLovaMan Stilo 9 12-01-2007 18:32