Register Login
endrop - for all your online needs
Reply
 
Thread Tools
Old 02-09-2004   #1
Ex-Stilo Warrior
Join Date: Oct 2003
Posts: 16
Thanks: 0
Trader Rating: 0
superleccy has donated!
Question Starting engine whilst stereo playing disables stereo

Hi

Anyone else have this problem?

If I start the engine whilst the stereo is playing (CD, Tape or Radio), the sound is totally disabled for several hours, or at least until after the car has been parked quietly somewhere for a while. When this happens, everything still works (the buttons still make the screen do stuff, and I can hear the CD changer and tape player whirring away nicely), except there is no sound whatsoever.

I have the standard Stilo Blaupunkt Radio Cassette Player, with the standard Blaupunkt IDC A09 CD Changer in the upper glovebox.

I know the obvious answer is "make sure the stereo is switched off when you start the engine", but sometimes I forget, and on long journeys I hate driving without music! I've already taken it to my dealer once but they weren't any help.

I've checked all the settings (including the mute button ), and I don't think there is a problem with any of those.

Thanks in advance for any help.

Regards
Superleccy
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

superleccy is offline Reply With Quote Quote 
Old 02-09-2004   #2
Join Date: Jul 2003
Location: Manchester, United Kingdom.
Posts: 191
Thanks: 0
Trader Rating: 0
Re: Starting engine whilst stereo playing disables stereo

Quote Originally Posted by superleccy
Anyone else have this problem?
Yes, mine sometimes does this too (and usually accompanied by a loud thump from an angry sub).

As you say, the solution(?!) is to ensure that the radio is off before starting the car, which is rather annoying when you've been sat listening to a CD and turning off the radio resets the CD back to the flippin' start!!

If it does happen, try stopping the engine removing the key before starting all over again. Failing that, remove and reinsert the audio fuse.
__________________
Barbarian
3dr Grande Punto Sporting T-Jet, Leather, Caribbean Orange
barbarian is offline Reply With Quote Quote 
Old 02-09-2004   #3
Ex-Stilo Warrior
Join Date: Oct 2003
Posts: 16
Thanks: 0
Trader Rating: 0
superleccy has donated!
Re: Starting engine whilst stereo playing disables stereo

Quote Originally Posted by barbarian
If it does happen, try stopping the engine removing the key before starting all over again. Failing that, remove and reinsert the audio fuse.
Thanks Barbarian. I will try this next time it happens, and post the result back here.

Regards
Superleccy
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

superleccy is offline Reply With Quote Quote 
Old 15-09-2004   #4
Ex-Stilo Warrior
Join Date: Oct 2003
Posts: 16
Thanks: 0
Trader Rating: 0
superleccy has donated!
Re: Starting engine whilst stereo playing disables stereo

Quote Originally Posted by superleccy
Thanks Barbarian. I will try this next time it happens, and post the result back here.
Okay, I tried it, and it didn't help. It was worth a shot. I think the best plan is just to make sure the stereo is "off" when I turn the ignition.

If anyone else has any bright ideas, please let me know.

Thanks
Superleccy
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

superleccy is offline Reply With Quote Quote 
Old 17-09-2004   #5
Join Date: Apr 2003
Location: Stockholm, Sweden.
Posts: 75
Thanks: 0
Trader Rating: 0
Sweden 
Re: Starting engine whilst stereo playing disables stereo

I have similar problem with my CD-player. Sometimes when I start my engine CD-players display is just shineing but it wont play. If I press volume button to turn it off and wait a few seconds and turn it on it will work just fine but not always!

Sometimes I just see CD PLAY on my display but no light, it kind of hangs... Turn off and turn on engine solves my problem but I don't like it that way!

What the problem can be I just don't know!

Last edited by 84jr0; 17-09-2004 at 17:08.
84jr0 is offline Reply With Quote Quote 
Old 19-09-2004   #6
Join Date: Jan 2004
Location: Fife, Scotland
Posts: 2,591
Thanks: 36
Trader Rating: 0
StiloBoy has donated!
United Kingdom 
Re: Starting engine whilst stereo playing disables stereo

Never had this problem with my Tape Unit/Changer combo.
__________________
Ex- 53 plate, Stilo 3-door, Sassy grey, newly refurbished 17" Claw Alloys, Avon ZV5 tires, 1.2 Active

http://www.fiatforum.com/gallery/data/500/26348.png
StiloBoy is offline Reply With Quote Quote 
Reply
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
(G) 18700 written when starting engine simon Ulysse 4 23-06-2004 02:52
(T) Engine cuts out if accelerator pressed on starting svmurray Punto (Mk2/2b) 2 08-05-2004 02:55