Register Login
Mr FIAT - Your #1 source for vintage car parts
Reply
 
Thread Tools
Old 1 Week Ago   #1
Join Date: Feb 2019
Posts: 3
Thanks: 0
Trader Rating: 0
United Kingdom 
Punto Evo MultiAir Heater

Hi all,

I have a Punto Evo Multiair 1.4 and I'm having trouble with the heater (i've tried looking through existing threads to solve this issue). I've taken the heater out (under/behind glove box) and cleaned it after it stopped working and this resolved the problem for approx 6 weeks but it's given up again.

I want to buy a replacement, however, the listings I'm finding on eBay are suggesting the available heaters are only for models without air con, although they do look exactly like the heater I've cleaned on the car. Mine has air con which is a button just above the 4 speed heat selector, if that makes sense.

I can't seen to find a compatible product that I can buy and fit myself, could any help/suggest where I may find the right part.

Thank you.
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides


Last edited by FiatDill; 1 Week Ago at 13:26.
FiatDill is offline Reply With Quote Quote 
Old 1 Week Ago   #2
Join Date: Apr 2011
Location: Near the M4
Posts: 18,692
Thanks: 657
Trader Rating: 0
varesecrazy has donated!
United Kingdom 
Re: Punto Evo MultiAir Heater

Hi. What failed.. the wiring?

All the units with 'twisty knobs'
Should be similar.. its a GM product..corsaD

The climate control is different.. no tesistor pack controlling fan speeds.

Yours sounds like the cheaper option to gix.. but we need to know what has failed

Charlie
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

varesecrazy is offline Reply With Quote Quote 
Old 1 Week Ago   #3
Join Date: Feb 2019
Posts: 3
Thanks: 0
Trader Rating: 0
United Kingdom 
Re: Punto Evo MultiAir Heater

Hi,

thank you for the reply.

Yea it's just a sealed unit, I don't think its the wiring as when I disconnected the motor and cleaned it off, it worked again for a good few weeks and I hadn't touched the wiring. When turning between 1-4 speeds the fan will just make a churning sound with limited/no output before giving up. On the odd occasion the fan will work fine for a 20 minute journey which is odd.

I seem to have found an appropriate heater motor now on eBay which I'm considering purchasing today, could the problem be something other than this?
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides


Last edited by FiatDill; 1 Week Ago at 15:00.
FiatDill is offline Reply With Quote Quote 
Reply
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
(T) Help Punto Evo 1.4 Multiair leecharlton73 Punto Evo 11 4 Weeks Ago 17:26
(G) Punto Evo Multiair Should I? apples Abarth Punto Evo / Supersport 6 06-10-2015 23:21
(Tu) Punto Evo 1.4 Multiair Remap Berto3000 Punto Evo 8 21-12-2013 01:55