Register Login
Shop4Parts - UK's largest online superstore for FIAT and Alfa Romeo parts
Reply
 
Thread Tools
Old 30-04-2011   #1
Join Date: Mar 2011
Posts: 15
Thanks: 0
Trader Rating: 0
United Kingdom 
Help Horn not working?

Finally took my panda to be mot in the week and it failed on one thing the front brake line. Just replaced it this morning and brakes fine but now the horn isn't working.

Everytime I press the horn the lights go on and the fuel gauge rises so I'm guessing its an earthing problem. I've gone over every part of the new brake line and its not touching anything it shouldn't be but problem with horn is still there.

I;ve recently put a stereo in so thought might be this but i've checked it all and still got the same problem.

Does anyone have any suggestions??
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

starsky is offline Reply With Quote Quote 
Old 30-04-2011   #2
Beware the Panda Face.
 
purple haze's Avatar
Join Date: Aug 2008
Location: 1 Dune st, Riyadh
Posts: 7,124
Thanks: 279
Trader Rating: 3
purple haze has donated!
Saudi Arabia 
Re: Help Horn not working?

As you have said...you have an earth problem. Check your hedgehogs.
Sounds like you know what your doing....

Or ask Hutch he might know...
__________________
If the forum has saved you money or a garage bill why not donate 1 to keep the knowledge coming. You know it makes sense
Quote Originally Posted by Wee Smurf View Post
I don't have a classic Panda but regularly come here. It's much more friendly in the classic section than the nuovo section.
purple haze is offline Reply With Quote Quote 
Old 30-04-2011   #3
Join Date: Sep 2008
Posts: 167
Thanks: 7
Trader Rating: 0
United Kingdom 
Re: Help Horn not working?

I had a complete mare when fitting my stereo last week. Wone min it worked, mext nothing. Same problem with my amps. Checked all earths, they seemed good. Also my fuel guage would rise and dash lights come on.

Finaly i decided to make a new earth strap and bingo, everything works perfectly now.
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

L7 KVV is offline Reply With Quote Quote 
Old 30-04-2011   #4
Join Date: Nov 2005
Posts: 2,881
Thanks: 236
Trader Rating: 0
panda1408 has donated!
United Kingdom 
Re: Help Horn not working?

The earth strap breaking seems to be a very common problem indeed. Chances are you knocked it whilst doing the brake pipe. You can't see it under the heater matrix either so its a hard one to spot!
__________________
1988 Panda 4x4 Sisley
1982 Panda 45
panda1408 is offline Reply With Quote Quote 
Old 01-05-2011   #5
Join Date: Oct 2010
Posts: 314
Thanks: 2
Trader Rating: 0
United Kingdom 
Re: Help Horn not working?

Quote Originally Posted by L7 KVV View Post
I had a complete mare when fitting my stereo last week. Wone min it worked, mext nothing. Same problem with my amps. Checked all earths, they seemed good. Also my fuel guage would rise and dash lights come on.

Finaly i decided to make a new earth strap and bingo, everything works perfectly now.

hi i am intrested in seeing your set up, any chance of pics?

The panda is tight on space so i am wondering where you mounted your ampS and what sort of ice set up your running in general
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

blackpool is offline Reply With Quote Quote 
Old 01-05-2011   #6
Join Date: Mar 2011
Posts: 15
Thanks: 0
Trader Rating: 0
United Kingdom 
Re: Help Horn not working?

Thanks for all your help, I'm gonna have another go tomorrow with your suggestions.

hoping it works, this is the final hurdle then it'll be back on the road. Will post some pics soon.
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

starsky is offline Reply With Quote Quote 
Old 02-05-2011   #7
Join Date: Mar 2011
Posts: 15
Thanks: 0
Trader Rating: 0
United Kingdom 
Re: Help Horn not working?

Well i looked at earth strap,looks like has been replaced recently so I cleaned the ends etc but still same problem. Just as L7 KVV fuel guage rises, dash lights come on. i've also discovered it does this when lights turned on aswell as horn

I've had the dash out to see if wiring problem from when put in the stereo and cant see any problems.

Any further suggestions would be good as i've run out of ideas. Had two mates look at it and still no luck
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

starsky is offline Reply With Quote Quote 
Old 02-05-2011   #8
Join Date: Nov 2005
Posts: 2,881
Thanks: 236
Trader Rating: 0
panda1408 has donated!
United Kingdom 
Re: Help Horn not working?

Have you checked the middle connection under the heater?
__________________
1988 Panda 4x4 Sisley
1982 Panda 45
panda1408 is offline Reply With Quote Quote 
Old 02-05-2011   #9
Working Seicento at last!
 
firstcar-Y10's Avatar
Join Date: Jun 2008
Location: Epworth
Posts: 3,886
Thanks: 237
Trader Rating: 1
firstcar-Y10 has donated!
United Kingdom 
Re: Help Horn not working?

I know it's a bit of a 'duh' question but have you checked the connections on the horn itself because it is sited right behind where the brakeline goes through the arch and behind the N/S headlight so given your symptoms it's an obvious place to look and likely to have been disturbed when you've been at the lines.
__________________
THE MIGHTY GRUMBLEWEED
firstcar-Y10 is offline Reply With Quote Quote 
Old 02-05-2011   #10
The Panda whisperer
 
VmanC's Avatar
Join Date: May 2009
Location: Alton, Hants.
Posts: 5,818
Thanks: 315
Trader Rating: 2
VmanC has donated!
Race to Excel Champion
United Kingdom 
Re: Help Horn not working?

Quote Originally Posted by purple haze View Post
As you have said...you have an earth problem. Check your hedgehogs.
Have you done this yet?
VmanC is offline Reply With Quote Quote 
Old 03-05-2011   #11
Join Date: Mar 2011
Posts: 15
Thanks: 0
Trader Rating: 0
United Kingdom 
Re: Help Horn not working?

I;ve checked earth under heater not that and I didn't replace the brake line on horn side so didn't disturb that side but I have checked the horn and still no luck.
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

starsky is offline Reply With Quote Quote 
Old 03-05-2011   #12
Beware the Panda Face.
 
purple haze's Avatar
Join Date: Aug 2008
Location: 1 Dune st, Riyadh
Posts: 7,124
Thanks: 279
Trader Rating: 3
purple haze has donated!
Saudi Arabia 
Re: Help Horn not working?

Quote Originally Posted by VmanC View Post
Have you done this yet?
If your not sure what hedgehogs are just ask..
__________________
If the forum has saved you money or a garage bill why not donate 1 to keep the knowledge coming. You know it makes sense
Quote Originally Posted by Wee Smurf View Post
I don't have a classic Panda but regularly come here. It's much more friendly in the classic section than the nuovo section.
purple haze is offline Reply With Quote Quote 
Old 03-05-2011   #13
Speed Reader of the Year!
 
Most Easterly Pandas's Avatar
Join Date: Aug 2007
Posts: 39,314
Thanks: 1231
Trader Rating: 2
Most Easterly Pandas has donated!
United Kingdom 
Re: Help Horn not working?

Quote Originally Posted by starsky View Post
I;ve checked earth under heater not that and I didn't replace the brake line on horn side so didn't disturb that side but I have checked the horn and still no luck.
The horn is a switched earth so the earthing point won't be anywhere near the horn. I believe it's the same as the dash earthing point for the dash lights etc (although can't remember where that is).
__________________
Most Easterly Panda's - Panda'ing in East Anglia
Stockest of mk2 Panda Parts, PM for any parts requests
1993 Classic Panda Selecta, 1989 Panda 750L,
2015 Kia Soul EV, 2009 Panda Eleganza & 2005 Panda Climbing 4x4 (LPG)
Most Easterly Pandas is offline Reply With Quote Quote 
Old 04-05-2011   #14
Join Date: Mar 2011
Posts: 15
Thanks: 0
Trader Rating: 0
United Kingdom 
Re: Help Horn not working?

thanks once again for your help will try to locate earth for horn. Fingers crossed its getting very frustrating now!

I don't know what the hedgehogs are (apart from the ones in my garden that is). Any help much appreciated.
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

starsky is offline Reply With Quote Quote 
Old 04-05-2011   #15
Speed Reader of the Year!
 
Most Easterly Pandas's Avatar
Join Date: Aug 2007
Posts: 39,314
Thanks: 1231
Trader Rating: 2
Most Easterly Pandas has donated!
United Kingdom 
Re: Help Horn not working?

Hedgehogs are the type of earthing points used on the pre fuel injection Pandas. The ones that normally cause issues and need cleaning are on the inner NS and OS wings under the Bonnet.
__________________
Most Easterly Panda's - Panda'ing in East Anglia
Stockest of mk2 Panda Parts, PM for any parts requests
1993 Classic Panda Selecta, 1989 Panda 750L,
2015 Kia Soul EV, 2009 Panda Eleganza & 2005 Panda Climbing 4x4 (LPG)
Most Easterly Pandas is offline Reply With Quote Quote 
Reply
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
(T) Horn not Working? Reuuk Punto (Mk2/2b) 2 24-02-2010 00:17
(T) Horn not working johnob Punto (Mk2/2b) 3 20-06-2008 00:56
(T) Horn not working GrahamD Punto (Mk2/2b) 5 26-06-2005 13:55
(T) horn not working beau Uno 5 01-06-2005 01:44
(T) horn not working kopite Bravo / Brava 1 22-07-2004 02:52