Register Login
FIAT Auto Specialist Team
Reply
 
Thread Tools
Old 25-10-2012   #1
Join Date: Oct 2012
Posts: 3
Thanks: 1
Trader Rating: 0
South Africa 
Instrument Cluster stopped working

Hi guys, maybe you could help me, i have a Fiat Strada Pick Up 1.6 ELX, its a palio basically, anyways, the cluster started doing strange things, the fuel, temp and rev gauge would drop and come back up again at random times and now they decided to just stay off, i opened the cluster up but everything seems in order. is there any secret fuse, relay or harness plug i could check out on this car to see if its maybe a loose connection or blown fuse? i would rather think its a plug somewhere since the poor thing was operating in dusty environments a lot lately.

Quick summary:

-temp, fuel, rev counter gauges are dead
-cluster lights function
-speedometer and trip meter function

Any advice is appreciated
Kind Regards.
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

BenzinaBrera is offline Reply With Quote Quote 
Old 26-10-2012   #2
Moderator
Join Date: Mar 2008
Posts: 4,918
Trader Rating: 0
Peter Pick-Up has donated!
Russia 
Re: Instrument Cluster stopped working

Have the ECU read for stored faults at a (Fiat) dealership.
Sometime ago I had a similar issue with my Alfa GT jtd, fuel gauge went crazy...
Turned out to be a bad electrical connector on fuel injector #3....!!!

__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

Peter Pick-Up is offline Reply With Quote Quote 
Old 05-01-2017   #3
Join Date: Jan 2017
Posts: 4
Thanks: 0
Trader Rating: 0
South Africa 
Re: Instrument Cluster stopped working

Hi, can someone please help me with advise on my Strada. Comercial
Cluster print keep burning, speedo meter and counter meter works but fuel temp and ref temp gage positive print keep on burning
Please can some one advise on help
Regards
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

Waterfall Granite is offline Reply With Quote Quote 
Old 05-01-2017   #4
Join Date: Apr 2011
Location: Near the M4
Posts: 20,372
Thanks: 722
Trader Rating: 0
varesecrazy has donated!
United Kingdom 
Quote Originally Posted by Waterfall Granite View Post
Hi, can someone please help me with advise on my Strada. Comercial
Cluster print keep burning, speedo meter and counter meter works but fuel temp and ref temp gage positive print keep on burning
Please can some one advise on help
Regards
Do you mean overheating of the pcb
Or blowing bulbs..??
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

varesecrazy is offline Reply With Quote Quote 
Old 05-01-2017   #5
Moderator
Join Date: Mar 2008
Posts: 4,918
Trader Rating: 0
Peter Pick-Up has donated!
Russia 
Re: Instrument Cluster stopped working

Did you change anything before trouble started?

BTW, welcome at FiatForum....!!
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

Peter Pick-Up is offline Reply With Quote Quote 
Old 05-01-2017   #6
Join Date: Jan 2017
Posts: 4
Thanks: 0
Trader Rating: 0
South Africa 
Re: Instrument Cluster stopped working

no did not change anything and its not blowing bulbs or fuses, just burns the print (bord) circuit on the positive/feed side of the cluster. when the cluster circuit board burn( it burn on one track) then the fuel and temperature gauge, ref counter, alternator and oil lights don't work. this happen on a almost daily basis that it burn.
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

Waterfall Granite is offline Reply With Quote Quote 
Old 05-01-2017   #7
Moderator
Join Date: Mar 2008
Posts: 4,918
Trader Rating: 0
Peter Pick-Up has donated!
Russia 
Re: Instrument Cluster stopped working

So this happened from the first day you owned the car...??
You really didn't do anything that might have trigerred this behavior at all..??
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

Peter Pick-Up is offline Reply With Quote Quote 
Old 06-01-2017   #8
Join Date: Jan 2017
Posts: 4
Thanks: 0
Trader Rating: 0
South Africa 
Re: Instrument Cluster stopped working

No it just randomly started doing this, and now keep on doing it, it just started doing this recently, I did not worked or do anything on cluster before, just now it stared doing this
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides


Last edited by Waterfall Granite; 06-01-2017 at 07:07. Reason: pix aded
Waterfall Granite is offline Reply With Quote Quote 
Old 06-01-2017   #9
Join Date: Jan 2017
Posts: 4
Thanks: 0
Trader Rating: 0
South Africa 
Re: Instrument Cluster stopped working

herer is some pix
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	20170106_075922.jpg
Views:	26
Size:	774.7 KB
ID:	175280   Click image for larger version

Name:	20170106_075943.jpg
Views:	23
Size:	683.1 KB
ID:	175281  

Click image for larger version

Name:	20170106_075956.jpg
Views:	13
Size:	818.7 KB
ID:	175282  
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

Waterfall Granite is offline Reply With Quote Quote 
Old 5 Days Ago   #10
Join Date: Nov 2019
Posts: 2
Thanks: 0
Trader Rating: 0
South Africa 
Thumbs up Re: Instrument Cluster stopped working

The body of the car rubbed thru one of the electrical tracks on the bottom side of the cluster , just bridge solder over it and cover to prevent it happening again.
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

giaanvz is offline Reply With Quote Quote 
Old 5 Days Ago   #11
Join Date: Nov 2019
Posts: 2
Thanks: 0
Trader Rating: 0
South Africa 
Cool Re: Instrument Cluster stopped working

Quote Originally Posted by BenzinaBrera View Post
Hi guys, maybe you could help me, i have a Fiat Strada Pick Up 1.6 ELX, its a palio basically, anyways, the cluster started doing strange things, the fuel, temp and rev gauge would drop and come back up again at random times and now they decided to just stay off, i opened the cluster up but everything seems in order. is there any secret fuse, relay or harness plug i could check out on this car to see if its maybe a loose connection or blown fuse? i would rather think its a plug somewhere since the poor thing was operating in dusty environments a lot lately.

Quick summary:

-temp, fuel, rev counter gauges are dead
-cluster lights function
-speedometer and trip meter function

Any advice is appreciated
Kind Regards.


For Above ....
The body of the car rubbed thru one of the electrical tracks on the bottom side of the cluster , just bridge solder over it and cover to prevent it happening again.
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

giaanvz is offline Reply With Quote Quote 
Old 5 Days Ago   #12
Join Date: Apr 2011
Location: Near the M4
Posts: 20,372
Thanks: 722
Trader Rating: 0
varesecrazy has donated!
United Kingdom 
They have probably fixed..or replaced it by now

Good idea though.. have you had this problem too ?
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides


Last edited by varesecrazy; 5 Days Ago at 08:33.
varesecrazy is offline Reply With Quote Quote 
Reply
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
(G) Stilo Abarth Instrument Cluster working now and again DubWitStilo Stilo 0 24-02-2012 21:09
(T) instrument cluster redbull123 Ducato 2 20-02-2010 09:09
(G) instrument cluster southwestdj Ducato 1 02-12-2007 00:37
(T) Instrument Cluster Shunter Punto (Mk2/2b) 6 27-06-2006 20:36
(G) Instrument cluster :( chrisunoman Uno 15 04-04-2005 20:38