Register Login
Mr FIAT - Your #1 source for vintage car parts
Reply
 
Thread Tools
Old 27-01-2013   #1
Join Date: Jan 2013
Posts: 5
Thanks: 0
Trader Rating: 0
United Kingdom 
Electrical Problems

Hi Guys i am hoping you can help!!

i had a dead cell in my battery so i puchased a new one but since then my dashboard has all the warning signs(yellow triangle,power steering,battery symbol and a couple more) on and nothing else(speedo,fuel guage,temp guage etc).
is there a reason for this and more importantly is there a fix?

cheers
Eazy
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides


Last edited by Modette; 07-02-2013 at 09:03.
eazyrider is offline Reply With Quote Quote 
Old 27-01-2013   #2
Big is not always better
 
scout's Avatar
Join Date: Nov 2012
Location: Aylesbury
Posts: 3,243
Thanks: 115
Trader Rating: 0
scout has donated!
United Kingdom 
Re: Electrical Problems

What car?
What engine?

Need more than 'my car doesn't work'. Give us something to work with.
__________________
Gotta' luv goin' topless

Be wary of little Fiats they get under your skin
My 500 has an older cousin (Classic Panda)
scout is offline Reply With Quote Quote 
Old 27-01-2013   #3
Join Date: Jan 2013
Posts: 5
Thanks: 0
Trader Rating: 0
United Kingdom 
Re: Electrical Problems

Stilo 1.2

By the way the car runs fine and i have lights and indicators, radio interior lights just no dashboard readings but all the hazard lights remain on whilst i'm driving.

Eazy
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides


Last edited by eazyrider; 27-01-2013 at 08:40.
eazyrider is offline Reply With Quote Quote 
Old 27-01-2013   #4
Big is not always better
 
scout's Avatar
Join Date: Nov 2012
Location: Aylesbury
Posts: 3,243
Thanks: 115
Trader Rating: 0
scout has donated!
United Kingdom 
Re: Electrical Problems

First thing I would check is that there are no 'stray' wires around the battery that should be connected. This could very well be an earthing problem.
__________________
Gotta' luv goin' topless

Be wary of little Fiats they get under your skin
My 500 has an older cousin (Classic Panda)
scout is offline Reply With Quote Quote 
Old 27-01-2013   #5
Join Date: Jan 2013
Posts: 5
Thanks: 0
Trader Rating: 0
United Kingdom 
Re: Electrical Problems

ok mate, i will try to see if i can see anything loose.

thanks for the help!!

Eazy
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

eazyrider is offline Reply With Quote Quote 
Old 27-01-2013   #6
Join Date: Apr 2011
Location: Near the M4
Posts: 19,873
Thanks: 710
Trader Rating: 0
varesecrazy has donated!
United Kingdom 
Re: Electrical Problems

Quote Originally Posted by scout500 View Post
First thing I would check is that there are no 'stray' wires around the battery that should be connected. This could very well be an earthing problem.

While you are doing that.. Actually disconnect the negative lead,

Ideally.. leave it off for a couple of hours,
then re-attach the neg. lead and start car as normal,

Sometimes the electronics can get in a bit of a knot.. - not uncommon on the Stilo's.,

do the search in the STILO section too to see if it's been covered before,

let us know how it goes,
Charlie
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

varesecrazy is offline Reply With Quote Quote 
Old 27-01-2013   #7
Join Date: Jan 2013
Posts: 5
Thanks: 0
Trader Rating: 0
United Kingdom 
Re: Electrical Problems

ok guys, had a look for loose wires but found none. Took the earth lead off for 3 hours but to no avail.
Any more ideas for my problem?

Eazy
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

eazyrider is offline Reply With Quote Quote 
Old 06-02-2013   #8
Join Date: Jan 2013
Posts: 5
Thanks: 0
Trader Rating: 0
United Kingdom 
Re: Electrical Problems

took the car to the garage today to see if my ECU needed resetting, BUT he says that he couldnt communicate with the car. He then tells me my dashboard is shot and that it is a common fault. Is he taking the pi## or is he telling the truth?

eazy.
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

eazyrider is offline Reply With Quote Quote 
Reply
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
(T) Electrical problems MrEIFS X1/9 1 27-05-2010 14:16
(T) Electrical problems.. please help coyle Stilo 19 14-01-2010 16:40
(T) Electrical Problems Copeycfc Punto (Mk2/2b) 7 28-12-2009 14:48
(T) electrical problems polerafon Uno 0 21-10-2008 14:23
(G) Electrical problems Splash9 Tipo (Classic) 4 16-03-2004 18:38