Register Login
Mr FIAT - Your #1 source for vintage car parts
Reply
 
Thread Tools
Old 12-03-2014   #1
Join Date: May 2008
Posts: 19
Thanks: 1
Trader Rating: 0
United Kingdom 
1.6 Petrol Multi - stalling at idle

I'm having a problem with my petrol Multi (2001 - 128K) in that it has recently started cutting out at junctions or in stop/start situations (or reversing) where the throttle is 'blipped' slightly when trying to inch forward/back.

Other than that is has been running fine with no problems at speed.

Does this sound like the symptoms of a failing speed/crank sensor? At the moment it does not cut out even when nthe engine is hot. If so - not sure exactly where it is on the petrol - I have noticed a sensor at the front of the engine and underneath the air-con compressor that looks like it is lined up with the cog on the flywheel. Is this it?

Could this be coil-pack related - though I don't appaers to have a mis-fire.

Is there anything else that i should be checking?

Welcome some guidance.

Dodge
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

Roger Bruce is offline Reply With Quote Quote 
Reply
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
(T) Stalling at idle markw 124 Spider (Classic) 3 19-06-2007 20:20
(T) tickover idle (stalling) egr? tccat11 Punto (Mk2/2b) 1 10-11-2005 15:11
(T) rough idle/stalling wocky Bravo / Brava 14 21-10-2005 02:04
(T) Dodgy Idle and stalling faster4_tec Punto (Mk2/2b) 2 19-01-2005 10:07
(T) Idle stalling spiritodipunto55 Punto (Mk2/2b) 2 11-05-2004 01:00