Register Login
Shop4Parts - UK's largest online superstore for FIAT and Alfa Romeo parts
Reply
 
Thread Tools
Old 18-11-2015   #1
Join Date: Oct 2015
Location: Mechelen
Posts: 6
Thanks: 0
Trader Rating: 0
Belgium 
Help needed blue & Me Not working at all !

hi guys,

I bought a second hand Fiat punto grande 1.3multijet 2007 the thing is my blue and me isnt working at all and km are flashing.Searched every thing here on fiat forum disconnecting the battery and even replaced the old battery with the new one didnt helped.

Couple of days ago i made an appointment with fiat dealers and they scan my car and said blue and me device aint working at all we need to replaced it and that cost 780 euros.I dont wana waste that much money on blue and me.But the thing is couple of days ago i got aux cable from ebay and i installed it behind the stereo and took out usb cable from behind.Aux is working fine it is an temporary solution for me and i do like to listen to the music using usb drive.They scanned every thing so they said but i have some doubt about it.How did they scan blue and me if it is not connected behind the stereo ??? they gave me a paper saying that Scan
A: blue and me not responding.
B: Km flashing reason unknown.

my main question is can they scan blue and me even if you didnt conected the usb cable behind the stereo ??? or they just did a test not knowing that cable behind the stereo is pluged out ??? i am new to fiat its my first fiat i really want to know that because i paid 125 euros for the damn scan and they gave me no solution other than replacing the blue and me unit i know there are cheaper alternative that i can install it but i am really in doubt that fiat dealer didnt scan properly because usb wasent plugged in and scan says usb not responding.Every thing is working fine beside km flashing and blue and me.


Thanks in advance guys do love to hear what you guys can think of mine situation.
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides


Last edited by Arrowblue; 18-11-2015 at 00:39.
Arrowblue is offline Reply With Quote Quote 
Old 04-02-2016   #2
Join Date: Jan 2016
Posts: 4
Thanks: 0
Trader Rating: 0
United Kingdom 
Re: Help needed blue & Me Not working at all !

my blue and me stopped working as well when I replaces the radio I when to a car shop and they told me I need a wire adapter to connect the steering wheel up to the radio and that would get it to work I don't know if this helps
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

Ichigo is offline Reply With Quote Quote 
Old 04-02-2016   #3
Join Date: Apr 2011
Location: Near the M4
Posts: 20,139
Thanks: 720
Trader Rating: 0
varesecrazy has donated!
United Kingdom 
Re: Help needed blue & Me Not working at all !

Quote Originally Posted by Ichigo View Post
my blue and me stopped working as well when I replaces the radio I when to a car shop and they told me I need a wire adapter to connect the steering wheel up to the radio and that would get it to work I don't know if this helps
what model / spec of FIAT..??
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

varesecrazy is offline Reply With Quote Quote 
Old 05-02-2016   #4
Join Date: Jan 2016
Posts: 4
Thanks: 0
Trader Rating: 0
United Kingdom 
Re: Help needed blue & Me Not working at all !

Quote Originally Posted by varesecrazy View Post
what model / spec of FIAT..??
2007 Punto Grande 1.2 Active
Likes varesecrazy liked this post
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

Ichigo is offline Reply With Quote Quote 
Reply
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
(T) Blue&Me Not Working DanielJLee1 Punto Evo 11 20-08-2015 12:39
blue & me & usb port not working pinkcar Blue and Me 0 01-09-2014 20:03
blue & me not working Helloo Bean Blue and Me 3 04-11-2010 11:29
Blue & Me not working! 68great Blue and Me 2 27-02-2010 16:03
(G) Blue&Me not working lee71 Grande Punto 22 29-12-2007 17:51