Register Login
The UK's No.1 Chrysler Owners Forum
Reply
 
Thread Tools
Old 06-02-2007   #16
hi friends :waves:
 
Liam's Avatar
Join Date: Mar 2003
Location: Scotland
Posts: 7,760
Thanks: 16
Trader Rating: 0
Liam has donated!
United Kingdom 
Re: what have i broken...

Tried another IDE cable?

Liam
__________________
Yes it's really me!

97 Cinq Sporting-RIP 09/10/06 BYE OLD FRIEND
Liam is offline Reply With Quote Quote 
Old 06-02-2007   #17
***** Friendly
Join Date: Sep 2004
Posts: 4,292
Thanks: 5
Blog Entries: 12
Trader Rating: 0
serin has donated!
Re: what have i broken...

Quote Originally Posted by Liam View Post
Tried another IDE cable?

Liam
yup, even tried pulling each with its own cable, so a faulty cable would mean that the drive it was attached to wouldnt work
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

serin is offline Reply With Quote Quote 
Old 06-02-2007   #18
Join Date: Mar 2005
Location: NW London
Posts: 1,563
Thanks: 4
Trader Rating: 1
Trancendental has donated!
United Kingdom 
Re: what have i broken...

Have you installed the Optical Drives on the same IDE cable?

Is the IDE cable, which the optical drives are plugged into, coming from IDE1 (The secondary position on the Mainboard)?

Are the IDE cables in the correct way round (Long end in the Mainboard, shorter end in the drives)?

If you have done all this then try putting one in the slave position on the HDD cable.

Your BIOS might need updating.

Also, Are you using DMA cables (40 pins 40 wires) or UDMA cables (40 pin 80 wires)? you might need UDMA cables depending on the Hardware.
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides


Last edited by Trancendental; 06-02-2007 at 12:48.
Trancendental is offline Reply With Quote Quote 
Old 06-02-2007   #19
***** Friendly
Join Date: Sep 2004
Posts: 4,292
Thanks: 5
Blog Entries: 12
Trader Rating: 0
serin has donated!
Re: what have i broken...

Quote Originally Posted by Trancendental View Post
Have you installed the Optical Drives on the same IDE cable?
yes, first using the original cable, then the spare

Quote Quote:
Is the IDE cable, which the optical drives are plugged into, coming from IDE1 (The secondary position on the Mainboard)?
ive tried using bothe IDE ports, both primary and secondary

Quote Quote:
Are the IDE cables in the correct way round (Long end in the Mainboard, shorter end in the drives)?
yes

Quote Quote:
If you have done all this then try putting one in the slave position on the HDD cable.
my HDD uses Sata cables, so cant do that as far as i know.

Quote Quote:
Your BIOS might need updating.
that dont sound healthy

Quote Quote:
Also, Are you using DMA cables (40 pins 40 wires) or UDMA cables (40 pin 80 wires)? you might need UDMA cables depending on the Hardware.
no idea, ill check when i get home
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

serin is offline Reply With Quote Quote 
Old 10-02-2007   #20
Cymru Am Byth!
 
blackJTD's Avatar
Join Date: Mar 2004
Location: Cymru
Posts: 1,052
Thanks: 0
Trader Rating: 0
blackJTD has donated!
United Kingdom 
Re: what have i broken...

try flashing you bios (ooo err) as trancedental suggested...or have you got an external USB IDE hard drive caddy? if cables are long enough try it in one of them
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

blackJTD is offline Reply With Quote Quote 
Old 10-02-2007   #21
Join Date: Sep 2006
Location: Co. Durham
Posts: 168
Thanks: 0
Trader Rating: 0
United Kingdom 
Re: what have i broken...

Go try setting up your original drive up on the same cable as your hard drive, If that dont work go to ya local store and tell them to sell you a high speed IDE cable, Changes our your IDE cable is old and useless and cant support higher speeds, Happens alot with DVD Roms and DVD-RW drives
__________________
If it aint broken, Break it so you know how to fix it
cubixgames is offline Reply With Quote Quote 
Reply
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
(T) Broken Wheel Bolt KCF Punto (Mk2/2b) 25 13-01-2009 13:58
(G) Broken Pipe asaywell Stilo 10 04-02-2007 20:31
(G) Broken (Front) Springs - READ NOTES BEFORE VOTING OR ELSE..... Argonought Stilo 76 02-02-2007 19:23
(T) Broken front spring timr69 Stilo 18 11-10-2006 20:54
(T) Broken key! winkle Punto (Mk2/2b) 9 28-08-2006 20:51