Register Login
Mr FIAT - Your #1 source for vintage car parts
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-04-2010   #1
Join Date: Mar 2010
Location: S Wales
Posts: 5
Thanks: 0
Trader Rating: 0
United Kingdom 
Starting issues

OK V reg Seicento Sporting does not start. When ignition is turned CODE light illuminates then goes off, fuel pump is heard to prime but engine does not turn over. The car will start if 'bumped' but not if 'jumped'.

Battery appears to be OK, earths seem to be clean and tight

Any suggestions welcomed!!!
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

nero is offline Reply With Quote Quote 
Old 07-04-2010   #2
Autotest Special
 
rallycinq's Avatar
Join Date: Mar 2002
Posts: 23,487
Thanks: 1152
Blog Entries: 3
Trader Rating: 1
rallycinq has donated!
British Indian Ocean Territories 
Re: Starting issues

Battery connections, assuming you tried to jump it battery to battery.

Thereafter, starter motor or connections

Cheers

SPD
__________________
rallycinq is offline Reply With Quote Quote 
Old 07-04-2010   #3
Join Date: Mar 2010
Location: S Wales
Posts: 5
Thanks: 0
Trader Rating: 0
United Kingdom 
Re: Starting issues

Yep have removed starter and cleaned terminals and removed a load of crystallised crap from inside.
There does not appear to be any current flowing through the thinner of the 2 wires though but can't find where it goes
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

nero is offline Reply With Quote Quote 
Old 07-04-2010   #4
Join Date: Feb 2006
Location: Nottingham
Posts: 2,639
Thanks: 87
Trader Rating: 1
cc1 has donated!
United Kingdom 
Re: Starting issues

Quote Originally Posted by nero View Post
Yep have removed starter and cleaned terminals and removed a load of crystallised crap from inside.
There does not appear to be any current flowing through the thinner of the 2 wires though but can't find where it goes
To ignition switch.
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

cc1 is offline Reply With Quote Quote 
Old 08-04-2010   #5
Join Date: Mar 2010
Location: S Wales
Posts: 5
Thanks: 0
Trader Rating: 0
United Kingdom 
Re: Starting issues

Mystery solved

I bought the car as a non-runner (150...result!!) and it appears the previous owner had tried to wire an unknown item into the vehicle and had cut the ignition wire and then reconnected it wrong.... of course he was mystified as to why it wouldn't start and had the AA out to tell him it was the immobiliser

Cheers for the assitance peeps
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

nero is offline Reply With Quote Quote 
Reply
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
(T) 1.2 Brava starting issues? marktoby Bravo / Brava 4 01-06-2009 08:40
(G) Starting Issues Saz77 500 14 14-04-2009 18:07
(T) Starting Issues tucker1984 Punto (Mk2/2b) 13 30-11-2008 10:41
(T) '79 starting issues georgev27 124 Spider (Classic) 3 23-06-2008 18:05
(G) Starting issues! 60spunto Punto (Mk2/2b) 8 24-04-2007 23:02