Register Login
Save up to 15% with Adrian Flux insurance!
Reply
 
Thread Tools
Old 25-05-2006   #1
Join Date: May 2006
Posts: 3
Thanks: 0
Trader Rating: 0
HELP No SOUND in my BRAVA JTD 100 ELX

Hi ! i'm french

Since 2 months I haven't any Sound in my Brava. I tried to change my autoradio SONY by the Original Radio but nothing happens !!

In fact, when the autoradio is powered ON --------> no sound,
but if I disconnect the ISO sound connector during the radio is "ON" and plug it now---------> the sound is OK

But after 2 days, the problem restart. No sound on the 6 HP.

I think that a filter noise exist or another Box between the ISO connector and HP.

Can you Help me? Can you help a French guy ? Thanks
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

NANOUK is offline Reply With Quote Quote 
Old 26-05-2006   #2
jug
blessed are the apostates
 
jug's Avatar
Join Date: Nov 2005
Location: Durham
Posts: 13,806
Thanks: 554
Trader Rating: 1
jug has donated!
United Kingdom 
Re: HELP No SOUND in my BRAVA JTD 100 ELX

you tried 2 different radios and both cause the same problem. this must be a wiring fault. i dont know if there are any other wire connectors for the speakers, i think the iso connector is the only one, but i cant be sure.

i think you need to check all the wires to see if any are loose or damaged. checking at each speaker is a good start. when two wires are touching it can make the amplifier in the radio short out.
__________________
2.0 twinspark veloce
jug is offline Reply With Quote Quote 
Old 26-05-2006   #3
Join Date: May 2006
Posts: 3
Thanks: 0
Trader Rating: 0
Re: HELP No SOUND in my BRAVA JTD 100 ELX

Wires are OK apparently. It must exist a wires separation
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	iso .jpg
Views:	3
Size:	27.7 KB
ID:	14802  
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

NANOUK is offline Reply With Quote Quote 
Old 28-05-2006   #4
Forum moderator
 
Helz's Avatar
Join Date: Oct 2003
Location: Carlisle, UK.
Posts: 9,349
Thanks: 55
Trader Rating: 3
Helz has donated!
United Kingdom 
Re: HELP No SOUND in my BRAVA JTD 100 ELX

Hiya Nanouk, have you tried asking in the ICE section, further up the forum? There are some real electronics experts there who don't always pop into the car sections
__________________
Helz is offline Reply With Quote Quote 
Old 29-05-2006   #5
jug
blessed are the apostates
 
jug's Avatar
Join Date: Nov 2005
Location: Durham
Posts: 13,806
Thanks: 554
Trader Rating: 1
jug has donated!
United Kingdom 
Re: HELP No SOUND in my BRAVA JTD 100 ELX

you are right the wires from the radio must split for the front speakers, but i dont know where they do. sorry
__________________
2.0 twinspark veloce
jug is offline Reply With Quote Quote 
Reply
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
(G) Difference between Brava 1.6 ELX & HSX? PeterW Bravo / Brava 34 29-04-2012 13:53
(G) JTD ELX For sale JTD Monkey Punto (Mk2/2b) 0 16-06-2005 19:36
(G) Brava 100 16v ELX Instruction manual Angel. Bravo / Brava 1 06-08-2004 15:28
(S) Do all Brava 100 SX have Blue Interior LJJac Bravo / Brava 12 05-02-2004 07:00