Register Login
FIAT Auto Specialist Team
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 1 Week Ago   #1
Join Date: Jul 2019
Posts: 18
Thanks: 0
Trader Rating: 0
Finland 
No sound in radio

Hi, I have a problem with radio. Antenna works, radio (a factory new Blaupunkt) switches on and all seems to be functioning, but... no sound. The loudspeakers are completely dead. If it was faulty connections there should be interference and noise, but no. All wiring should be properly connected (I did that during winter) and speakers were OK then. Are there some "hidden" junctions in the wiring loom (for example behind the dash) that could have been disconnected? I tried with another set but problem persists. Any ideas?
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

ZPJ is offline Reply With Quote Quote 
Old 1 Week Ago   #2
Join Date: May 2018
Location: Whitchurch, Hants
Posts: 75
Thanks: 4
Trader Rating: 0
United Kingdom 
Re: No sound in radio

Seems odd they are all dead. You could put a meter across the speaker connections behind the stereo, when unplugged from the stereo...should have a resistance 4-8ohms....so you can tell if there is a break in the wire to the speakers, or a short

I think there might be another connector one side of the door hinge, but couldn't swear on it

Good luck
Likes ZPJ liked this post
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides


Last edited by Voko; 1 Week Ago at 14:58.
Voko is offline Reply With Quote Quote 
Old 1 Week Ago   #3
Join Date: May 2017
Location: Poole, Dorset.
Posts: 153
Thanks: 8
Trader Rating: 0
Noideadave has donated!
United Kingdom 
Re: No sound in radio

Could it be the fade control set to rear?
Likes ZPJ, eramosa liked this post
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

Noideadave is offline Reply With Quote Quote 
Old 1 Week Ago   #4
Join Date: Jul 2019
Posts: 18
Thanks: 0
Trader Rating: 0
Finland 
Re: No sound in radio

Thanks for the replies, fader it was not, I cheked that as well. I will check the wiring today with a multimeter. Cheers!
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

ZPJ is offline Reply With Quote Quote 
Old 1 Week Ago   #5
Join Date: May 2018
Location: Whitchurch, Hants
Posts: 75
Thanks: 4
Trader Rating: 0
United Kingdom 
Re: No sound in radio

There are connectors by the door. 41 and 51, but it doesn't make sense they've both failed. Unless the doors have been off and they weren't reconnected?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	wiring.jpg
Views:	1
Size:	157.7 KB
ID:	209303   Click image for larger version

Name:	wiring2.jpg
Views:	7
Size:	102.9 KB
ID:	209304  

__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

Voko is offline Reply With Quote Quote 
Reply
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
(T) Missing sound from FM on radio BKWeber Stilo 5 07-03-2013 09:58
(T) Radio's on but no sound redbull2401 Punto (Mk2/2b) 2 11-01-2013 10:37
no sound out of my radio tony150 I.C.E 0 06-03-2009 20:55
(T) no sound from the radio tally Punto (Mk2/2b) 2 01-11-2006 12:41
(T) Radio. no sound John57 Stilo 1 24-08-2006 10:18