Register Login
Save up to 15% with Adrian Flux insurance!
Reply
 
Thread Tools
Old 10-05-2015   #1
Join Date: Jun 2014
Posts: 32
Thanks: 2
Trader Rating: 0
United Kingdom 
Uconnect system 500L

Anybody else having problems? I've worked out that 'change source to CD' has no effect but 'change source to disk' works. Are there any other commands in the menu that are wrong?
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

Bantam1958 is offline Reply With Quote Quote 
Old 12-05-2015   #2
Join Date: Jan 2015
Location: Vienna
Posts: 190
Thanks: 5
Trader Rating: 0
Austria 
Re: Uconnect system 500L

Do you specifically refer to voice control ? I have several issues with the system, like

- it takes very long (up to 10 minutes) for the system to recognize my phone over bluetooth, if BT is activated on the phone after the car is started.
- searching for music, e.g. display the songs sorted by musician, takes ages as well.
- only a few voice commands are recognized reliably, also many names from the phone book are not reliably recognized, so i do not use voice control.

BR
Brandy
__________________
2014 Fiat 500L Lounge Multijet 120 bhp, bicolore bianco/nero
2000 Fiat barchetta, nero seta
2004 Vespa GT200L, notturno blu
Ez2517 is offline Reply With Quote Quote 
Old 12-05-2015   #3
Join Date: Feb 2012
Posts: 812
Thanks: 32
Trader Rating: 0
MJG has donated!
United Kingdom 
Re: Uconnect system 500L

Quote Originally Posted by Ez2517 View Post
Do you specifically refer to voice control ? I have several issues with the system, like

- it takes very long (up to 10 minutes) for the system to recognize my phone over bluetooth, if BT is activated on the phone after the car is started.
- searching for music, e.g. display the songs sorted by musician, takes ages as well.
- only a few voice commands are recognized reliably, also many names from the phone book are not reliably recognized, so i do not use voice control.

BR
Brandy
Same here, the voice activation is next to useless, I gave up on it ages ago. I was sick of it dialling the wrong person or picking the wrong radio station and it was generally more distracting than just doing things manually.
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

MJG is offline Reply With Quote Quote 
Old 13-05-2015   #4
Join Date: Oct 2014
Location: Leeds
Posts: 35
Thanks: 3
Trader Rating: 0
Beer Mini Golf Champion, Duck Tracker Champion
United Kingdom 
Re: Uconnect system 500L

Have had similar issues with the BT connection - often if the connection isn't recognised straight away you have to click on media, then bluetooth again - if this doesn't work turning off BT on your device and back on again seems to work.

It isn't the most friendly of systems, as this also doesn't work every time (usually when I have two BlueTooth connected phones in the car (which is obviously going to confuse the situation ) - In this instance, I have found that if the wrong device is selected it is difficult to switch between the two, but going into 'settings' then bluetooth devices, click on 'paired phones' (important step), click on the phone you want, then click on connect device - this should then allow you to connect to the device.

I understand that this isn't simple - but this isn't completely Fiat's fault as Bluetooth connection is a tricky process and never 100% accurate for all devices....modern technology heh....ain't it great?!?!

Quote Quote:
Same here, the voice activation is next to useless, I gave up on it ages ago. I was sick of it dialling the wrong person or picking the wrong radio station and it was generally more distracting than just doing things manually.
And I completely agree, the voice recognition is awful, but I suppose they had to try...lol
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides


Last edited by Yorks500L; 13-05-2015 at 14:09.
Yorks500L is offline Reply With Quote Quote 
Old 13-05-2015   #5
Join Date: Jun 2014
Posts: 32
Thanks: 2
Trader Rating: 0
United Kingdom 
Re: Uconnect system 500L

Thanks for the comments. I was wondering if any other voice commands were incorrect, bearing in mind, " change source to CD" should be "change source to disk" and the command "change source to streaming" isn't listed but plays songs from my phone's Google play account (using my mobile data allowance).
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

Bantam1958 is offline Reply With Quote Quote 
Old 15-05-2015   #6
Join Date: Jun 2011
Location: Plymouth
Posts: 353
Thanks: 31
Trader Rating: 0
chips1 has donated!
United Kingdom 
Re: Uconnect system 500L

I have only ever used the commands to make a phone call which was hit and miss, possibly the way I was asking but if I said "Dial Home" it would come up with the number 3 but "call Home" would work most of the time. Never tried anything else with it as there is no real call for me to do so. Will have a play around on a drive and see what happens
__________________
I was having a lovely sleep earlier until some inconsiderate person decided to bounce off my windscreen


500L Pop Star 1.4
chips1 is offline Reply With Quote Quote 
Old 21-05-2015   #7
Join Date: Sep 2014
Location: Plymouth
Posts: 12
Thanks: 0
Trader Rating: 0
United Kingdom 
Re: Uconnect system 500L

Hello all .. When I started my car yesterday, expecting my phone to link and the radio to come on, the radio display showed a phone set up menu which I could not exit, the phone was not connected and it was if the radio had been muted. No amount of button pressing or turning the ignition off and back on again would correct it. I switched my phone off as it was the only thing I hadn't touched, switched the ignition on and hey presto everything back to normal. Phone had to be re-paired to the car and it hasn't happened since.

Anyone got any ideas?
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

Nonnymoose is offline Reply With Quote Quote 
Old 22-05-2015   #8
Join Date: Apr 2015
Location: France
Posts: 38
Thanks: 3
Trader Rating: 0
France 
Re: Uconnect system 500L

Why does no one ever post what phone they use when having
these kind of issues?

90% of the time it's the phone.


UConnect vioce recognition is rubbish. Which is sad as
Blue&Me was quite strong in that area. (But very out
of date in all other aspects.)



I'd advise:

Deleting paring info from phone.
Resetting UConnect
Updating phone firmware
Re-pairing the phone.
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

Tata4Now is offline Reply With Quote Quote 
Old 22-05-2015   #9
Join Date: Sep 2014
Location: Plymouth
Posts: 12
Thanks: 0
Trader Rating: 0
United Kingdom 
Re: Uconnect system 500L

Hi, the phone is a Google Nexus 5 running the latest incarnation of Android. UConnect deleted the phone all by itself and it was only after turning the ignition on and off and finally switching the phone off and then back on again. Still, I've got it booked in with my dealer for a check up next week so I'll see what they've got to say... All the best ..
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

Nonnymoose is offline Reply With Quote Quote 
Old 26-05-2015   #10
Join Date: Jun 2011
Location: Plymouth
Posts: 353
Thanks: 31
Trader Rating: 0
chips1 has donated!
United Kingdom 
Re: Uconnect system 500L

Going slightly off a bit here but I have noticed a few occasions where I have my music playing through the system via iPhone and it seems to stop and start whilst playing the songs, I also found this to be the case when we linked the daughters iPhone but when the wife put hers on it was fine. I have deleted and re-paired and it seemed to be fine but have not really had the chance to test this fully. Anyone else had similar?
__________________
I was having a lovely sleep earlier until some inconsiderate person decided to bounce off my windscreen


500L Pop Star 1.4
chips1 is offline Reply With Quote Quote 
Old 26-05-2015   #11
Join Date: Feb 2012
Posts: 812
Thanks: 32
Trader Rating: 0
MJG has donated!
United Kingdom 
Re: Uconnect system 500L

Quote Originally Posted by chips1 View Post
Going slightly off a bit here but I have noticed a few occasions where I have my music playing through the system via iPhone and it seems to stop and start whilst playing the songs, I also found this to be the case when we linked the daughters iPhone but when the wife put hers on it was fine. I have deleted and re-paired and it seemed to be fine but have not really had the chance to test this fully. Anyone else had similar?
Very very occasionally we get this too. Are all your phones running the same iOS version?
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

MJG is offline Reply With Quote Quote 
Old 26-05-2015   #12
Join Date: Jun 2011
Location: Plymouth
Posts: 353
Thanks: 31
Trader Rating: 0
chips1 has donated!
United Kingdom 
Re: Uconnect system 500L

Quote Originally Posted by MJG View Post
Very very occasionally we get this too. Are all your phones running the same iOS version?
Yes they are all running latest version. Will give it a go tonight when I leave work and see if it is any better now I have re-paired it and post my feedback.
__________________
I was having a lovely sleep earlier until some inconsiderate person decided to bounce off my windscreen


500L Pop Star 1.4
chips1 is offline Reply With Quote Quote 
Old 26-05-2015   #13
Join Date: Feb 2012
Posts: 812
Thanks: 32
Trader Rating: 0
MJG has donated!
United Kingdom 
Re: Uconnect system 500L

One big annoyance I have with u connect is that it doesn't switch off after you finish a call if the radio was off when you answered a call.

Blue and me in our 500 always went back to off when you finished a call u connect keeps the radio on and has to be switched off, unless somebody knows a way.
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

MJG is offline Reply With Quote Quote 
Old 26-05-2015   #14
Join Date: Jun 2011
Location: Plymouth
Posts: 353
Thanks: 31
Trader Rating: 0
chips1 has donated!
United Kingdom 
Re: Uconnect system 500L

Well I still have the same issue after re-pairing phone. Am going to try and see if a overhaul of my music on the iPhone changes anything, needs a change as it has been the same songs on there for a good while and should be updated.
__________________
I was having a lovely sleep earlier until some inconsiderate person decided to bounce off my windscreen


500L Pop Star 1.4
chips1 is offline Reply With Quote Quote 
Old 29-05-2015   #15
Join Date: Jun 2011
Location: Plymouth
Posts: 353
Thanks: 31
Trader Rating: 0
chips1 has donated!
United Kingdom 
Re: Uconnect system 500L

Well I have emptied my iPhone of all its music and put new on there and tried it earlier on the way into work which seemed fine for a short time and then it started to pause again but this was only for a short time and then it played fine. Will give it another go later when leaving to see if any different
Likes MJG liked this post
__________________
I was having a lovely sleep earlier until some inconsiderate person decided to bounce off my windscreen


500L Pop Star 1.4
chips1 is offline Reply With Quote Quote 
Reply
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
(G) Uconnect 6.5 with NAV discontinued?? GiuseppesMama 500L 2 09-02-2015 21:46
(T) uConnect version on Euro 500Ls DaveFormula 500L 3 05-02-2015 23:46
500L Uconnect 5 radio nav mikegadd Newbie Central 0 24-11-2014 23:36
(T) eCoDrive - Uconnect system Steve Silver 500L 4 05-07-2014 07:36
(G) SiriusXM missing from Uconnect 6.5 radio MaxPower500 500L 2 12-02-2014 12:41