Register Login
Shop4Parts - UK's largest online superstore for FIAT and Alfa Romeo parts
Reply
 
Thread Tools
Old 26-02-2017   #1
Join Date: Feb 2017
Posts: 1
Thanks: 0
Trader Rating: 0
United Kingdom 
USB problem

I have a fiat 500 lounge (59 plate) and my USB connection has suddenly stopped working. I recently got the blue and me adaptor so I am able to listen to music from my iPhone and that has been working fine but all of a sudden it isn't working! When I start my car it used to always connect to media player straight away but now it doesn't but when I select it, it knows there is a device there but then no music ail play?! I've tried just using a USB like i used to but that won't work either now! Any ideas on how I could fix this?
__________________
FIAT Forum Useful Links:
Donate to FF | Buy FF Merchandise | Classifieds | FF Insurance | How-to Guides

Katiemyers18 is offline Reply With Quote Quote 
Old 26-02-2017   #2
Moderator
Join Date: Mar 2010
Location: Dorset
Posts: 8,357
Thanks: 878
Trader Rating: 0
United Kingdom 
Re: USB problem

Quote Originally Posted by Katiemyers18 View Post
I have a fiat 500 lounge (59 plate) and my USB connection has suddenly stopped working. I recently got the blue and me adaptor so I am able to listen to music from my iPhone and that has been working fine but all of a sudden it isn't working! When I start my car it used to always connect to media player straight away but now it doesn't but when I select it, it knows there is a device there but then no music ail play?! I've tried just using a USB like i used to but that won't work either now! Any ideas on how I could fix this?
Hello and welcome to the forum .

First thought is that your iPhone may have updated its software recently (this could have happened automatically). It's been reported that some of the latest iPhones have connectivity issues with the early 500's.

One idea which sometimes works is to try disconnecting the battery for 10mins and then reconnecting. You'll need to reset the clock, but everything else should still work just fine - the radio code is stored in the car's body computer and you won't need to input this.
Likes ahmett, Katiemyers18 liked this post
__________________


"Just 'cos you're not paranoid, doesn't mean they're not out to get you"


Last edited by jrkitching; 26-02-2017 at 11:03.
jrkitching is offline Reply With Quote Quote 
Old 01-03-2017   #3
Join Date: Sep 2010
Location: Athens, Greece
Posts: 4,178
Thanks: 80
Trader Rating: 0
Greece 
Re: USB problem

Quote Originally Posted by jrkitching View Post
Hello and welcome to the forum .

First thought is that your iPhone may have updated its software recently (this could have happened automatically). It's been reported that some of the latest iPhones have connectivity issues with the early 500's.

One idea which sometimes works is to try disconnecting the battery for 10mins and then reconnecting. You'll need to reset the clock, but everything else should still work just fine - the radio code is stored in the car's body computer and you won't need to input this.
Yes exactly same thing happened to me after some electrical work mentioned in this forum last august and resetting battery did the trick so give it a try and let us know!
__________________
ahmett is offline Reply With Quote Quote 
Reply
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
(T) usb problem. rennyy94 Abarth Punto Evo / Supersport 5 14-12-2015 09:03
Wierd problem with USB Flappingwings Blue and Me 3 18-02-2009 00:40
(G) 500 USB problem..help philboo 500 5 02-09-2008 21:28
USB problem Hunter Blue and Me 5 19-08-2008 07:57
Usb Connection Problem :( Karl_Tranter I.C.E 3 06-08-2008 16:00